Analyse Toppers schuiven op

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Toppers schuiven op
Foto: © SC

Na speeldag 4 schuiven de topploegen stilaan op richting top van het klassement. Valencia en Villarreal delen de leiding en worden gevolgd door Atlético, Real, Sevilla en Barcelona.

Valencia heeft zijn start niet gemist dit seizoen. De ploeg van Unaï Emery kreeg met Málaga een van de tot nog toe zwakste broertjes op bezoek, maar kon pas diep in de tweede helft het verschil maken. Met twee doelpunten bewees David Villa nog maar eens zijn waarde voor zijn team.  Valencia staat met tien op twaalf aan de leiding. Málaga kon nog steeds niet scoren en lijkt een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. 
 
Villarreal had tegen Racing Santander genoeg aan een opflakkering van vijf minuten om het verschil te maken. El Submarino Amarillo speelde een groot deel van de match onder zijn niveau, maar bewees al meermaals dankzij zijn efficiëntie het verschil te kunnen maken. Capdevila en Llorente zorgden voor de 2-0 overwinning en het behoud van de leidersplaats. Voor Racing loopt het voorlopig nog niet zo vlot als vorig seizoen en het is maar de vraag in hoeverre de Cantabriërs die vorm kunnen terugvinden. 
 
Voor de supporters van Sporting Gijón zijn het lastige dagen. Na de pandoering thuis tegen Barcelona was de neo-eersteklasser in Bernabeu opnieuw het slachtoffer van een doelpuntenfestival. Real Madrid maakte er 7-1 van, met onder meer drie goals van Van der Vaart en twee van Raúl. Voor Sporting is het vooral uitkijken naar de iets lichtere tegenstanders die er binnenkort aan komen.  Aan doelpunten geen gebrek in het Madrileense voetbal. Getafe en Atlético Madrid hielden het in de derby toch wat beperkter. Atlético schitterde niet zoals in de voorbije matchen, maar haalde het wel met 1-2. Sinama-Pongolle vond opnieuw de weg naar de netten en is samen met Villa en Van der Vaart topschutter. 
 
Barcelona deed vorig weekend wat vertrouwen op bij Sporting Gijón, maar toonde gisteren twee gezichten in het duel tegen Real Betis. Voor de rust waren de Catalanen superieur en liepen ze uit tot 2-0.  Na de pauze verslapten de mannen van Guardiola echter, waardoor Betis kon terugkomen.  Uiteindelijk was het de ' overbodige' Gudjohnsen die de drie punten in Barcelona hield. Betis, dat in het tussenseizoen fors investeerde, liet ondanks de nederlaag opnieuw een goede indruk en kon eindelijk ook de weg naar de netten vinden. Dat belooft voor de toekomst, al presteren de Andalusiërs traditioneel beter tegen de toppers.
 
Stadsgenoot Sevilla blijft natuurlijk de topploeg in de Andalusische hoofdstad. Tegen Espanyol leverde de ploeg van Manolo Jimenez een overtuigende prestatie, die resulteerde in een verdiende 2-0 overwinning. Espanyol, tot enkele dagen geleden alleen leider, stelde teleur en staat weer met twee voeten op de grond. 
 
Almería was gisteren nog co-leider, maar slaagde er net als Atlético twee speeldagen geleden niet in punten te pakken op het veld van Valladolid. De Castillianen haalden een verdiende 2-0 zege door twee treffers in de tweede helft.  Ook Mallorca pakte thuis een 2-0 overwinning. Dankzij Jurado en Webo mocht de ploeg uit de Balearen zijn eerste zege van het seizoen vieren.  Voor Numancia blijft de teller op drie punten steken, na de verrassende overwinning op de openingsspeeldag tegen Barcelona. De neo-eersteklasser leverde een degelijke prestatie, maar miste vanavond de nodige doelgerichtheid.
 
In de twee laatste confrontaties van de speeldag stonden telkens twee ploegen tegenover elkaar die voorlopig nog weinig bewezen hadden.  Het was dan ook niet echt verwonderlijk dat beide wedstrijden op een gelijkspel eindigden.  Osasuna en Deportivo hielden het op 0-0; terwijl Recreativo en Athletic Bilbao elk één keer scoorden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties