Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale
Foto: © SC

Zoals u merkt heeft het traditionele provinciale weeknieuws plaats moeten ruimen. Door omstandigheden zal de provinciale actualiteit worden vervangen door een analyse. In dit overzicht bekijken we de afgelopen speeldag in derde.

Derde A:
Verret wijst Loenhout de weg
Loenhout is een van de vier leiders in derde A. Het klopte afgelopen weekend Pulderbos met 4-0. Verreet was met drie goals de man van de wedstrijd.

Ook Maria Ter Heide, Oelegem en Oostmalle tellen net als Loenhout twaalf punten. Maria Ter Heide won na het eerste verlies van vorige week in eigen huis van Zoersel met het kleinste verschil. Oelegem zegevierde tegen Kalmthout (2-0) en Oostmalle won ruim in Achterbroek (1-4). Het enige doelpunt van Achterbroek werd gemaakt door topschutter Leenaerts.

Halle krijgt rammeling
Halle heeft nog steeds geen punten. Het pakte in vijf wedstrijden negentien doelpunten. Zeven daarvan werden afgelopen weekend geslikt tegen Meerle. Het werd 7-1. Samen met Kalmthout is Halle de enige club die dit seizoen de smaak van de zege nog niet kon proeven.

Voor het overige kon Brecht tot twee maal toe een voorsprong niet vasthouden tegen Meer (2-2) en ging Sint Job winnen in Minderhout met 1-3. Voor Horendonk ziet het er niet zo goed uit. Na verlies tegen Schilde staat het met drie punten op de op twee na laatste plaats.

Derde B:
FC Merksem verrassend op kop
FC Merksem is na vijf speeldagen zowaar leider in derde B. Vorig jaar kwam het via de eindronde in vierde naar derde provinciale. Afgelopen weekend won het tegen medepromovendus Hoboken. Een goal van Verstraeten volstond voor de zege. Wintam heeft evenveel punten. Het klopte in de topper Hemiksem met het kleinste verschil.

Maccabi en Deurne sluiten aan
Maccabi heeft het verlies van vorige week kunnen doorspoelen met een zege tegen Ekeren. Het was uitgerekend Van der Put die zijn ex-team met een doelpunt in de slotfase wist te nekken. Maccabi telt tien punten, net als Rochus dat in Branst ging winnen.

Toestand Lippelo lijkt hopeloos
Lippelo heeft na vijf speeldagen nog geen enkel punt. Afgelopen weekend kreeg het een 7-0-pandoering van Oppuurs te verwerken. De Hertogh nam drie goals voor zijn rekening. Het is het enige team dat dit seizoen nog niet kon winnen.

Zwijndrecht verloor nog niet
De nieuwkomers doen het goed in derde B. Zwijndrecht is het enige team dat dit seizoen nog niet verloor. Twee zeges en drie gelijke spelen, dat is de balans na vijf speeldagen. In Aartselaar werd er 1-1 gelijkgespeeld.

Voor het overige boekte Schelle zijn eerste zege (1-3 tegen Sparta LO) en ging Reet met 2-5 winnen in Hove.


Derde C: Leiders winnen wedstrijd
Grasheide en Kessel blijven met twaalf punten leider in derde C. Grasheide won in eigen huis van Broechem terwijl Kessel Heultje kon afhouden (3-2).

Drietal volgt op de voet
Drie ploeg volgen het leidersduo op de voet. Het gaat om Beerzel, Duffel en Herentals. Beerzel miste de kans om aan de leiding te komen door met 2-1 te verliezen van Duffel. Herentals won in Hombeek.

Twee teams wonnen nog niet
Hombeek verloor afgelopen weekend van Herentals en is voorlaatste. Het maakt nog maar een doelpunt, maar kreeg ook nog maar vijf treffers binnen. Enkel het nummer drie, Beerzel doet beter. Net als Hombeek kon ook Herenthout nog niet winnen. Afgelopen weekend won Heffen er met 0-3.

Ten slotte blijft Mechelen sukkelen na 2-4-verlies tegen Itegem, deelden Bouwel en Hooikt de punten en won Leest met 2-3 in Katelijne.


Derde D:
Kasterlee is leiding kwijt
Kasterlee is zijn leidersplaats kwijt. Het geraakte in Arendonk niet verder dan een gelijkspel. Daar profiteerde drie teams van. White Star (1-0-winst tegen Flandria), Retie (0-4 winst in Berg en Dal) en Mol (0-4-winst in Herselt) delen de leiding.

Oevel op zoek naar eerste punt
Voor Oevel ziet het er na vijf speeldag niet te best uit. Het verloor ook afgelopen weekend (0-4 van Vorst). Oevel heeft nog steeds geen enkel punt. Weeld staat er met een puntje al niet veel beter voor. Het ging afgelopen weekend kansloos ten onder tegen Lentezon (0-3).

Voor het overige deelden Tongerlo en Larum de punten en won Netezonen in Beekhoek. Netezonen pikt zo aan bij de top.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties