Ciman: 'Moeizaam met Vargas'

Nico Wieme
| 0 reacties
Ciman: 'Moeizaam met Vargas'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Laurent Ciman zou dit seizoen moeten uitgroeien tot de vaste rechtsachter van Club Brugge. De ex-Karolo beseft dat hem een moeilijke taak te wachten staat, maar eist meer hulp van Ronald Vargas.

Op KV Mechelen liep Laurent Ciman tegen rood aan. De rechtsachter van Club Brugge reageerde rustig en verliet zonder morren het terrein. “Ik vind niet dat ik fouten heb gemaakt, die geel verdienden”, verdedigt Ciman zich in Het Laatste Nieuws. “Die uitsluiting was een beetje triest, maar dat ik veel fouten heb gemaakt, is waar.”
 
Wijzer
“Toen de ref me wegstuurde, heb ik amper gereageerd. Vroeger, bij Charleroi, durfde ik ontploffen op het veld, maar dat heb ik afgeleerd. Ik ben wijzer geworden en besef dat het meer effect heeft als je rustig blijft en na de match je visie uiteenzet aan de ref”, aldus de Brugse verdediger.
 
Moeizaam samenspel
Ciman wordt door coach Jacky Mathijssen op rechts aan Ronald Vargas gekoppeld. Een samenspel dat nog niet loopt zoals het hoort. “We zijn nog aan het groeien. Ik maak me tijdens de match geregeld kwaad op Ronald. Hij is een typische Zuid-Amerikaan en denkt niet aan verdedigen. Als ik weer een keer tegen twee man kom te staan, durf ik hem de huid vol schelden”, gaat Ciman verder.
 
Beterschap
De Waal met Italiaanse roots is niet de enige die door het spel van Vargas een tandje moet bijsteken. “Karel Geraerts en Philippe Clement hebben het in hun zone soms ook moeilijk doordat Ronald alleen aan aanvallen denkt, maar het gaat steeds beter. Hij leert bij en luistert naar wat de trainer hem zegt”, knipoogt Ciman.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties