Devroe: 'Hierop word ik afgerekend'

Nico Wieme
| 0 reacties
Devroe: 'Hierop word ik afgerekend'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De terugwedstrijd donderdagavond tegen Young Boys Bern is voor Club Brugge van kapitaal belang. Het gaat om meer dan het sportieve en financiële, dat beseft ook sportmanager Luc Devroe.

Luc Devroe staat als het ware voor zijn eerste grote test bij Club Brugge. Niet dat Clubs sportmanager mee de tactiek zal bepalen voor de terugmatch tegen Bern, maar Devroe beseft dat hij samen met de trainer een belangrijke functie te vervullen heeft.
 
Resultaten en transfers
“De trainer en ik zullen stilaan afgerekend worden op onze resultaten en de transfers”, beseft Devroe in Het Nieuwsblad. “Vergelijk de ploeg van de bekerfinale in 2007 met het huidige elftal en er blijft weinig van over.”
 
Verandering
Devroe verdedigt zijn keuzes. “We hebben bewust gekozen voor verandering omdat het voor sommige jongens op was. Maar je kan niet elk jaar zeven spelers kopen. We zijn iets aan het bouwen, maar die kwalificatie is ook belangrijk in dat groeiproces. Het zou de druk bij de spelers ook wat wegnemen.”
 
Europees reekshoofd
Club wil niet in het straatje van Standard verzeilen en absoluut de status van reekshoofd behouden. “We hebben nog een beetje prestige, maar dat is gebaseerd op het verleden. Het is tijd om nieuwe reserves op te bouwen.”
 
Onderhandelingen
“Als ik met spelers onderhandel, kan ik niet zeggen dat we Champions League spelen. Ik moet de toekomst als argument gebruiken en bepleiten dat we opnieuw naar de poules van de UEFA Cup willen, naar de Champions League. We kregen dit jaar uitnodigingen voor vriendschappelijke wedstrijden van Griekse en Turkse ploegen, maar dat blijft niet duren als je eruit gaat in de eerste ronde”, is Clubs sportmanager realistisch.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties