Bayern moet winnen

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern moet winnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als u komend weekend naar een voetbalstadion wil gaan waar de sfeer gespannen zal zijn, dan moet u naar de Allianz Arena van Bayern gaan. De landskampioen moet na twee opeenvolgende nederlagen absoluut winnen van Bochum. Stuttgart - Bremen is de topper.

Bayern met mes op de keel
Op papier krijgt Bayern een haalbare kaart voorgeschoteld op zaterdag. Bochum komt over de vloer en dat team verzamelde nog maar vijf punten. Maar wat heet makkelijk als je in een crisis zit? Bayern verloor zijn vorige thuiswedstrijd met ruim verschil van Bremen en ging vorige week de boot in te Hannover. Jurgen Klinsmann mag hopen dat zijn manschappen zaterdag met een zege van het veld stappen.

Bremen hoopt door te gaan op elan
Werder Bremen zit in een opwaartse spiraal. Thomas Schaaf ziet zijn spelers terug wedstrijden winnen in de Bundesliga en na de goede prestaties van de afgelopen weken staat Werder op plaats drie. Wat Bremen in Milaan liet zien was ook hoopgevend voor het verdere verloop van de Europese competitie. Zaterdag spelen de groen-witten in Stuttgart. Dat is ook de topper van het weekend. Stuttgart kan voorlopig geen constante in zijn resultaten leggen. Toch staat het maar een puntje achter Bremen.

HSV weet zondag wat het moet doen om aan de leiding te blijven. Als alle concurrenten (op Dortmund na) al gespeeld hebben gaat Hamburg op bezoek bij Cottbus. Die club won vorige week voor het eerst en tankte dus vertrouwen. Dortmund speelt dus ook op zondag, in eigen huis tegen Hannover.

De leidersplaats van HSV zal allicht wel onder vuur genomen worden. Zes teams komen in aanmerking om de nummer-1-positie over te nemen. Een van die teams is Hoffenheim. De promovendus verloor op de vorige speeldag met 5-4 te Bremen en krijgt zaterdag Frankfurt over de vloer. Dat team is als enige nog zonder zege.

Het ambitieuze Leverkusen en Schalke kunnen ook naar de eerste plaats wippen. Ze krijgen deze week verraderlijke opdrachten. Schalke is gastheer voor Wolfsburg, Leverkusen ontvangt het immer wispelturige Hertha.

Kelderduels

Ten slotte staan er ook nog twee zespuntenwedstrijden op het menu. Met Mönchengladbach - Köln staan niet enkel twee teams uit dezelfde regio tegenover mekaar, ze hebben beide ook de punten nodig. Gladbach al iets meer dan Köln. Beide teams promoveerden vorig seizoen ook naar de hoogste afdeling.

Ook Bielefeld en Karlsruhe kunnen een zege goed gebruiken. Bielefeld telt voorlopig zes punten. Dat zijn er evenveel als Karlsruhe dat nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Bielefeld en Karlsruhe openen vrijdagavond de zesde speeldag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties