RC Mechelen haalt fors uit

Rombaux Gunther
| 2 reacties

Racing Mechelen had iets recht te zetten na de nederlaag op de voorgaande speeldag. Met glans slaagde de club er in om deze misstap recht te zetten, Mol-Wezel werd met zware 5-1 cijfers huiswaarts gestuurd.

Van met het eerste fluitsignaal trok Mechelen de partij naar zich toe. Marcos zorgde tot tweemaal toe voor dreiging, in eerste instantie leverde zijn schot geen grote problemen op voor doelman Van Hove maar op een vrije trap van diezelfde Marcos moest de goalie echter alles uit de kast halen om zijn netten proper te houden. Mol-Wezel stak een eerste maal de neus aan het venster na een hoekschop, doelman Clepkens stond goed opgesteld om het gevaar te weren. In de slotfase van de eerste helft nam Mechelen de partij weer in handen met enkele goeie mogelijkheden tot gevolg. Axford haalde uit van op afstand maar zag zijn schot uiteen spatten op de dwarsligger. Vijf minuten voor de rust werd Claessens diep gestuurd die knap afwerkte, maar deze zag zijn feestje niet doorgaan door voorafgaand buitenspel. Twee minuten later is het echter wel raak voor Mechelen. Claessens werd opnieuw het straatje ingestuurd en omspeelde knap doelman Van Hove waarna hij de bal in het mandje deponeerde. Bij deze fase kwam de doelman echter onzacht in aanraking met een ploeggenoot en moest deze vroegtijdig naar de kant.

Amper afgetrapt in de tweede helft sloeg Claessens een tweede maal toe, hij plaatste de 2-0 op de bordjes. De Mechelaars kwamen onder stroom te staan en bleven ten aanval trekken via de sterk spelende Marcos die na een uur spelen Claessens zijn derde van de avond aanbood. Deze werkte knap af en vervolledigde zo zijn hattrick. Ook Marcos zelf ging nog zijn kans met een keiharde uithaal die net naast doel verdween. Twintig minuten voor tijd mocht Calicchio zijn wederoptreden maken na een kwetsuur. Dit ging niet onopgemerkt voorbij want na amper vier minuten op het veld te staan plaatste hij de bal van op 25 meter tegen de netten. Nuyts kon de eer nog redden voor de bezoekers maar drie minuten voor tijd legde Marcos de 5-1 eindcijfers vast.