Platini: 'Regels nodig voor Engelse clubs'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Platini: 'Regels nodig voor Engelse clubs'
Foto: © SC

Na FIFA-baas Sepp Blatter maakt ook UEFA-voorzitter Michel Platini zich zorgen over de ontwikkelingen in het Engelse voetbal. De Fransman wil dan ook een duidelijke regelgeving voor de Engelse clubs.

De sterke toename van steenrijke investeerders in Engelse ploegen is een doorn in het oog van de grote voetbalbazen Sepp Blatter en Michel Platini. "Wil je in Liverpool een Arabische investeerder, een Braziliaanse coach en negen of elf Afrikaanse spelers? Waar blijft Liverpool dan nog in het verhaal? Het wordt tijd dat we eens regels gaan opstellen. Er dreigt gevaar. Clubs zouden moeten gefinancierd worden door lokale investeerders", aldus Blatter eerder deze week.

Platini liet gisteren weten dat hij zoekt naar een Europese regelgeving om het fenomeen in te dammen. "Voetbal is een spel en het immens populair geworden door zijn identiteit. Je moet een identiteit hebben om populair te kunnen zijn. Je kunt niet zomaar mensen uit Qatar neerplanten bij een club", aldus de Fransman die alle wetten zal bestuderen om te zien wat hij kan doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties