Speeldag 9: Ploegen op zoek naar eerherstel

Kevin Pieters
| 2 reacties
Speeldag 9: Ploegen op zoek naar eerherstel

Lierse SK zette de negende speeldag in Tweede Klasse in met een overwinning op het veld van Eupen. VW Hamme krijgt een rustdag en alle andere ploegen moeten zondagmiddag aan de slag omwille van de interland België-Armenië. Voetbalkrant blikt vooruit.

De clash op de negende speeldag is ongetwijfeld de topper tussen leider KVK Tienen en Sint-Truiden. Een aparte voorbeschouwing van deze wedstrijd vindt u elders op Voetbalkrant.

SK Beveren liet vorige week nog punten liggen tegen neo-tweedeklasser Luik FC na een 2-2 gelijkspel. De Waaslanders geven opnieuw partij aan een ploeg in vorm: FC Doornik. De Henegouwse club staat op drie punten van de leider en hield vorige week Lierse SK nog op een 0-0 gelijkspel. Trainer Laverge blijft nog steeds ongeslagen en hoopt met zijn scherp countervoetbal en een degelijke verdediging deze lijn door te trekken. De thuisploeg zal zondag echter niet kunnen rekenen op geelgeschorsten Scarpino en Mouissi. SK Beveren van zijn kant wist tot dusver slechts één keer te winnen op verplaatsing. Als de Leeuwen zich willen handhaven in de rangschikking is het noodzakelijk om daaraan iets te doen.

RS Waasland liet zich vorige week verrassen op het veld van Olympic Charleroi en ging met 4-2 onderuit. Zondag nemen de Waaslanders het op tegen een ploeg in vormcrisis: KVSK United. Met slechts vijf punten uit zeven wedstrijden bengelen de Limburgers onderaan het klassement. Het is geleden van speeldag vier dat de Lommelse club nog eens wist te winnen en is bovendien nog steeds op zoek naar haar eerste uit-overwinning. RS Waasland heeft momenteel al vier keer op rij thuis gewonnen. Deze week was er bij de thuisploeg echter slecht nieuw te rapen. Bou Sfia, de Wase kapitein liep tijdens een training een kraakbeenblessure op aan de knie. Na de operatie wacht hem een revalidatie van twee tot drie maanden zodat hij voor de winterstop waarschijnlijk niet meer zal aantreden.

OH Leuven behaalde vorige week drie belangrijke punten op het veld van VW Hamme. De Leuvenaren klimmen zo stilletjes uit de gevarenzone, maar zijn genoodzaakt de prestaties van vorige twee wedstrijden door te trekken. Zondag moeten de Vlaams-Brabanders opnieuw op verplaatsing. Ditmaal geven ze Luik FC partij. Met dertien punten staan de Luikenaars op een mooie zesde plaats. Luik FC is thuis nog ongeslagen: ploegen als KVSK United en SK Ronse werden met lege handen weggestuurd. Kunnen de Leuvenaren als eerste de drie punten in Luik gaan halen?

Ex-eersteklasser FC Brussels mag na een rustdag de verplaatsing maken naar Namen om daar de vijfde plek te gaan verdedigen. Namen UR staat met acht punten uit evenveel wedstrijden in de onderste helft van het klassement. Geen slechte zaak, maar voorlopig kan de Naamse ploeg enkel zeer wisselende resultaten voorleggen. Winst tegen Eupen en een gelijkspel tegen Lierse SK worden afgewisseld met zware verliezen tegen Beveren (0-3) en Sint-Truiden (4-1). FC Brussels kreeg in haar vorige wedstrijd ook een pandoering van Antwerp (5-1), maar dit kan voorlopig beschouwd worden als een éénmalige uitschuiver. Benieuwd of de Brusselaars na hun rustdag terug kunnen starten met een driepunter.

Antwerp mag het zondag in eigen huis opnemen tegen de Doggen van Wallonië: Olympic Charleroi. Na de winst tegen RS Waasland vorige week, heeft de Waalse ploeg iets meer ademruimte gewonnen onderaan het klassement. Charleroi is opgeklommen tot een veertiende plek en is nog steeds op zoek naar haar eerste uit-overwinning. De Greatold voetbalde vorige week een tweede overwinning op rij bijeen. Na FC Brussels, trok ook Virton aan het kortste eind. Antwerp klimt zo op tot een negende plaats en heeft terug kans op aansluiting met de top. Blessures bij de thuisploeg kunnen roet in het eten gooien, want Antwerp zal het moeten doen zonder sterkhouders Jelicic en Pivaljevic. Ook Van Hemert blijft met een blessure aan de kant.

Met SK Deinze – SK Ronse krijgen we een wedstrijd tussen de nummer zestien en de nummer tien uit het klassement. SK Ronse wist vorige week Oostende nog te verslaan in eigen stadion (2-1), terwijl SK Deinze een punt ging halen op het veld van Eupen (2-2). De thuisploeg wist tot nu toe maar één keer thuis te winnen en de bezoekers wisten tot nu toe slechts één keer buitenshuis te winnen. Hopelijk staat het vizier van Delie (SK Ronse) en Deschacht (SK Deinze) op scherp en stevenen we niet af op een scoreloos gelijkspel.

Oostende krijgt het bezoek van Virton. Beide ploegen zijn op zoek naar een overwinning na het verlies op de vorige speeldag. Oostende hoopt de nederlaag tegen SK Ronse (2-1) recht te zetten en Virton likt de wonden na het verlies tegen Antwerp. De thuisploeg vecht voor de aansluiting met de subtop, terwijl de bezoekers verwikkelt zijn in de ‘degradatiestrijd’. Met zes punten uit zeven wedstrijden moet trainer Grandjean dringend het gevoel van een overwinning terug vinden. Enkel op speeldag vijf wist de Waalse club te winnen tegen Hamme. Bij Oostende wil men na een nul op zes opnieuw de supporters feestend begroeten na de wedstrijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties