Lading bierblikken laat Stefan Leleu ijskoud!

carol Vander Cruyssen
| 6 reacties
Lading bierblikken laat Stefan Leleu ijskoud!

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij een 1-2 achterstand vonden enkele Diegemse heethoofden het nodig Oudenaarde-trainer Leleu een grote zak lege bierblikken toe te gooien. Deze bleef hierbij stoïcijns kalm verder coachen. Diegem zal het leeggoed wellicht cash dienen te betalen!

Bij de thuisploeg ontbraken Van Campenhout, topschutter Duchatelet, Verheyden en Van Hamel.

Toch was het Diegem dat het best uit de startblokken schoot en Oudenaarde niet in zijn spel liet komen. Schamp werd goed afgeblokt en ook Versyp genoot een stevige mandekking. De goed storende thuisploeg won in de beginfase de meeste duels en de balvaste Bidaoui was meer dan eens een gesel voor de verdediging van de bezoekers. Toch was het lang wachten op het eerste gevaar. Op de 10de minuut verloor men bij de Oudenaarde Goundafi uit het oog en die pakte uit met een mooie kopbal die uitstierf op de buitenkant paal. Voor KSVO het sein om een tandje bij te steken, maar verder dan wat dreigende voorzetten van Devleeschauwer en Janssens kwam het niet. Brewaeys en diezelfde Janssens moesten ten koste van een gele kaart Bidaoui afstoppen. Voor de rest mochten beide doelmannen vrijwel werkloos toezien, tot op slag van rust de thuisploeg een vrijschop kreeg. Pieter Jacobs verraste ex-Diegemdoelman Malfait met een keiharde trap in de benedenhoek. Even later pakte Vandenbroeck ook geel en in de schermutseling op de hierop volgende vrijschop diende Malfait een grotere achterstand te voorkomen.

KSVO kwam met goede intenties uit de kleedkamer, maar toch was het de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgde. Malfait duwde een vrijschop in corner. Op deze hoekschop werd de bal van de lijn gekeerd en de rebound belandde in het zijnet. KSVO kwam maar niet weg onder de druk van de thuisploeg, tot Leleu uitpakte met een dubbele wissel: Traoré en Bernaert kwamen in de plaats van Dhont en Versyp. Een gouden wissel, zou even later blijken want uitgerekend deze 2 invallers tekenden voor de gelijkmaker. Schamp bediende Bernaert, die schuin voor doel kwam en de bal tot bij Traoré bracht. Deze scoorde in ware Czerniatynski-stijl de gelijkmaker!. De thuisploeg was duidelijk van slag en even later was KSVO opnieuw dodelijk efficiënt. Ditmaal ging Mathias Schamp zijn flank af en centerde perfect voorbij de verste paal waar Koen Devleeschauwer met een meesterlijk vluchtschot doelman Kartite fusilleerde! Oudenaarde kreeg plots vleugels en via Schamp en Bernaert werd de verkregen ruimte optimaal benut. Na een mooie combinatie tussen die 2 pocketspitsen besloot Traoré nipt naast en even later pakte Raes uit met een mooie solo en een prachtig schot op de vuisten van Kartite.

We weten niet wanneer de locale afvaldienst zijn PMD-zakken ophaalt, maar zo te zien waren ze er eentje vergeten in de buurt van het stadion, want enkele gefrustreerde thuissupporters gooiden een zak, vol met lege bierblikjes naar KSVO-coach Leleu, die echter stoïcijns kalm zijn ploeg verder bleef coachen. De lijnrechter had het incident echter wel gezien en rapporteerde dit aan de scheidsrechter, waarop een enorm tumult ontstond, op en naast het veld. Leeggoed, dat helaas voor Diegem Sport wellicht cash zal dienen betaald te worden! Na enkele minuten werd het spel dan toch hervat en KSVO was door dit incident duidelijk uit zijn ritme. De thuisploeg probeerde met man en macht toch nog een punt uit de brand te slepen, maar Oudenaarde haalde, zij het moeizaam het einde en kon naar huis met een toch wel lichtjes gevleide driepunter.

 

Doelpunten:

 

43’ : 1-0 Jacobs
60’ : 1-1 Traoré
63’ : 1-2 Devleeschauwer

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties