Analyse Naar Milanese titelstrijd?

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties
Naar Milanese titelstrijd?
Foto: © SC

Na deze speeldag mogen Juventus en Roma zo stilaan een kruis maken over hun kansen op de Scudetto. Inter lijkt het meeste concurrentie te zullen krijgen van de buren van Milan, al doet Fiorentina ook aardig mee.

Na de demonstratie in Rome staat Inter er goed voor: de Nerazzurri zijn de enige leider en van de dichtste achtervolgers - Napoli, Udinese en Catania staan op 2 punten - wordt niet verwacht dat ze echte challengers voor de Scudetto worden. Nog een punt verderop staan Milan en Fiorentina. Juventus volgt al op 7 punten, Roma zelfs al op 9.

Dat Inter bovenaan staat, is geen verrassing. Overtuigend begonnen de Nerazzurri niet aan het seizoen, maar wat ze in het Stadio Olimpico tegen Roma lieten zien, was indrukwekkend. De wedstrijd begon ideaal met een vroeg doelpunt en dat werd nog eens overgedaan na de rust, waarna de thuisploeg als een pudding in elkaar zakte en helemaal wordt afgemaakt door Mourinho's team, dat het uiteraard niet naliet om een mokerslag uit te delen aan een - toch bij de competitiestart - titelconcurrent. Net zoals tijdens de heenronde van vorig seizoen is Ibrahimovic (foto) onhoudbaar: de Zweed bezorgde zijn bewaker Loria ongetwijfeld een nachtmerrie. Quaresma heeft zijn draai nog steeds niet gevonden, maar met Obinna stond gisteren een joker op. Van de Nigeriaan werd niet meteen verwacht dat hij het team veel zou kunnen bijbrengen, maar dat sprak hij gisteren duidelijk tegen. Het blessureleed, waar de verdediging lang door werd geteisterd, lijkt verleden tijd, zodat Mourinho baadt in weelde. Het is ook nodig, want met minder dan de dubbel (Scudetto en Champions League) zullen de tifosi, toch verwend de jongste seizoenen, niet helemaal tevreden zijn.

Na een desastreuze start heeft AC Milan zich goed herpakt. De derbyoverwinning was natuurlijk een serieuze morele boost: ondaks dat het spel nog niet om over naar huis te schrijven is, pakken de Rossoneri toch vlot de overwinningen. Ronaldinho (foto) benadert zijn beste vorm nog absoluut niet, maar wat hij voorlopig al liet zien, doet wel het beste vermoeden voor het vervolg van het seizoen. Op het middenveld zijn de opties, dankzij nieuwkomer Flamini, wat ruimer, wat de 'oude' knoken van Pirlo (wel al een tijdje out), Gattuso en Ambrosini ook ten goede komt. Met Abbiati heeft Milan trouwens eindelijk nog eens een betrouwbare doelman.

Ook Fiorentina startte niet al te best, maar de Viola konden zich ook al herpakken. Waar Mutu het vorige seizoen 'mister 50%' was, is die rol nu weggelegd voor Gilardino. De spits bloeit bij zijn ex-leermeester Prandelli (zijn huidige coach deed hem doorbreken bij Parma) helemaal open en lijkt in niets meer op de matige spits die hij bij Milan meestal was. De sterkte van Fiorentina ligt dus duidelijk nog steeds voorin.

Dé verrassing is zonder enige twijfel het Catania van Walter Zenga. De kleine Sicilaanse club staat zo maar eventjes tweede in de stand. Inter had meer dan de handen vol aan Catania en Juventus kon thuis geen afstand nemen. Thuis pakten de roodblauwen telkens de volle buit en ze kregen nog geen doelpunt tegen in het eigen Stadio Massimino. Zenga doet het met de ploeg die hij eind vorig seizoen overnam. Enkel de Argentijn Ledesma is een serieuze versterking, terwijl de grote naam, de Roemeen Dica, nauwelijks aan de bak komt. Voorin is Paolucci helemaal aan het doorbreken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties