Amrabat schiet met scherp naar PSV

Nico Wieme
| 1 reacties
Amrabat schiet met scherp naar PSV
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nordin Amrabat heeft in AD/Sportwereld flink wat kritiek geuit op de speelwijze van zijn ploeg PSV. De Marokkaanse Nederlander betreurt tevens zijn keuze voor Oranje.

Vorige seizoen verkaste Nordin Amrabat van VVV-Venlo naar PSV. Nu de huidige voetbaljaargang een aantal weken onderweg is, heeft de aanvaller een goed beeld van zijn nieuwe club en bovenal de speelwijze gekregen. “Ik vind eerlijk gezegd dat we met PSV wat te afwachtend spelen”, spreekt de spits klare taal.
 
“Zo is ons spel van nature nu eenmaal een beetje. We maken er een paar en laten ons dan terugzakken. Dat valt me wel wat tegen. Bij VVV hadden we lak aan de tegenstander. Agressief, bam erop. Dat past ook bij mijn spel”, spaart Amrabat zijn kritiek niet.
 
Amrabat is echter lovend over de aanpak van trainer Huub Stevens. “De trainer hamert er steeds op: aansluiten, erop knallen. Dat is niet op zijn PSV's, maar er wordt wel aan gewerkt. We zijn bezig met een cultuuromslag al gaat dat niet zo 1-2-3. Dat kost tijd. Ik hoop dat het straks gaat lopen.”
 
De 21-jarige Amrabat kan door een kwalificatieduel dat hij met Jong Oranje in Tilburg spelen niet meer uitkomen voor het nationale elftal van Marokko. Daar heeft de PSV’er nu spijt van. “Dat vind ik jammer want mijn gevoel voor Marokko is ook gewoon goed. Ik wist het toen niet, anders had ik misschien nog even gewacht.”
 
Mocht Amrabat nu mogen kiezen, het werd Marokko. “Er is op mijn plek zo ontzettend veel concurrentie in het Nederlands elftal. Als Afellay niet eens speelt, wie ben ik dan? Daarom was het misschien beter geweest als ik voor Marokko was gaan spelen. Maar goed, het is nu eenmaal zo, het heeft geen zin om er lang bij stil te staan. Ik moet nu gewoon zorgen dat ik me zo goed ontwikkel dat ik bij het Nederlands elftal in beeld kom.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties