Llorente scoorde op één na snelste hattrick in CL

Philippe Crols

Er werden dinsdag opvallend veel doelpunten gemaakt in de Champions League. Villarreal klopte Aalborg met 6-3. Joseba Llorente scoorde op een dik kwartier tijd een hattrick, maar dat volstond net niet om zich in de recordboeken te schieten.

In het begin van de tweede helft kwam Llorente bij een 2-2-stand op het veld. Zeventien minuten later had hij zijn team een comfortabele voorsprong bezorgd. De Spanjaard had op dat moment namelijk drie maal gescoord.

Slechts één speler deed ooit beter in de Champions League. Tijdens het seizoen 1995-1996 scoorde gewezen Blackburn Rovers-aanvaller Mike Newell een zuivere hattrick in de Champions League. Hij had daar wel slechts zeven minuten voor nodig.

Newell sprak destijds ook over de 'perfecte hattrick'. Hij scoorde tegen Rosenborg namelijk met links, rechts en het hoofd.