Löw: 'Ballack moet ploeg niet opstellen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Löw: 'Ballack moet ploeg niet opstellen'
Foto: © SC

Michael Ballack blijft voor onrust zorgen in de Duitse nationale ploeg. Na zijn openlijke aanvaringen met teamcheft Oliver Bierhoff, trekt de kapitein van de mannschaft nu ten strijde tegen bondscoach Joachim Löw.

Aanleiding voor het dispuut is het bankzitterstatuut van Thorsten Frings tijdens de recente interlands tegen Rusland en Wales. Michael Ballack sprak in de Frankfurter Allgemeine Zeitung over een gebrek aan respect voor zijn collega-international. Een speler als Frings, zo vindt Ballack, moet altijd spelen, of hij nu in topvorm is of niet.
 
Joachim Löw hoorde het in Keulen donderen. De Duitse bondscoach pareerde de kritiek van zijn aanvoerder. “Ik ben totaal verrast door de uitlatingen van Ballack. Dat hij nu via de media zulke kritische geluiden laat horen, verwondert en ontgoochelt mij.”
 
“Als kapitein is Ballack een belangrijk aanspreekpunt voor mij en dat zal niet veranderen. Maar de opstelling van de ploeg is een beslissing van mij en mijn trainersstaf. Wij blijven vasthouden aan ons prestatieprincipe en de daarmee gepaard gaande concurrentiestrijd binnen het team.”
 
Löw counterde de kritiek van Ballack als zou hij geen respect tonen voor Frings. “Wij behandelen alle internationals – of ze nu jong of oud zijn – met het nodige respect.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties