Groep H: Demonstraties CSKA en Nancy

Nico Wieme

CSKA Moskou en AS Nancy hebben een prima start genomen in groep H van de Uefa Cuppoules. Beide teams verslonden hun tegenstander met 3-0. Deportivo La Coruña en Feyenoord zijn al na één wedstrijd op achtervolgen aangewezen.

CSKA Moskou – Deportivo La Coruña    3-0

Op de eerste speeldag in groep H trok Deportivo La Coruña naar CSKA Moskou. De Russen schakelden in de eerste ronde vrij simpel het Kroatische NK Slaven Koprivnica uit. De Spaanse topklasser kende heel wat meer moeilijkheden met SK Brann uit Noorwegen. Depor had zelfs strafschoppen nodig om zich naar de groepsfase van de Uefa Cup te schieten.

CSKA Moskou nam een droomstart en nam de bezoekende verdediging nog voor het kwartier al twee keer te grazen. Twee keer was het 18-jarige talent Alan Dzagoev de afwerker van dienst. La Coruña was van slag af en vond in de eerste helft geen antwoord meer op het spel van de Moskovieten.

Na iets meer dan een uur deed Vagner Love de deur helemaal dicht voor Deportivo. Deze stand veranderde niet meer, waardoor de Uefa Cupwinnaar van 2005 een schitterende start nam en Deportivo een mentale dreun verkocht.

AS Nancy – Feyenoord   3-0

AS Nancy heeft de groepsfase van de Uefa Cup goed ingezet met een 3-0-zege tegen Feyenoord. De Rotterdammers liepen na de rust achter de feiten aan.

De tweede wedstrijd in groep H was de risicomatch tussen AS Nancy en Feyenoord. Twee jaar geleden braken tijdens en na een confrontatie tussen beide teams grote supportersrellen uit. De Uefa hield deze partij dan ook nauwlettend in het oog.

Feyenoord ontdeed zich in de eerste ronde na verlengingen van het Zweedse Kalmar FF, dat Gent uit de Uefa Cup hield. Nancy had minder problemen met het Schotse Motherwell FC.

In de eerste helft hielden de twee ploegen elkaar perfect in evenwicht. Beide teams kregen een aantal kansen, maar scoren lukte niet zodat aan de rust de beginstand nog steeds op het bord stond.

Na de kampwissel schakelde Nancy een versnelling hoger en Feyenoord kreeg het moeilijk. Nancy walst in de eerste tien minuten van de tweede helft gewoon over de Nederlanders heen. Moncef Zerka omspeelde de buitenspelval en bracht zijn team op voorsprong. Zes minuten later schoot Julien Feret, na een zware inschattingsfout van Tim de Clerc, de 2-0 uit de draai tegen de netten. Nancy controleerde, Feyenoord onderging. In de slotfase maakte verdediger Helder er zelfs 3-0 van na nieuw geklungel in de Rotterdamse defensie. Na de wedstrijd bleef het dit keer rustig.