Terim blijft langer coach van de Turken

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Terim blijft langer coach van de Turken

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fatih Terim blijft langer bondscoach van het Turkse nationale elftal. Hij heeft vandaag een nieuw contract ondertekend die hem aan de Turkse nationale trots verbindt tot het Europees kampioenschap van 2012.

"Het nationale voetbalelftal van Turkije heeft de grote wens om opnieuw ver te raken op een Europees kampioenschap of op een WK. Wij zijn van mening dat we dat met Fatih Terim kunnen bewerkstelligen", liet de Turkse bondsvoorzitter Mahmut Özgener weten.

In 2005 begon Terim aan zijn tweede termijn bij de Turkse nationale ploeg. Tussen 1993 en 1996 was hij ook even bondscoach vooraleer hij aan zijn clubavonturen begon bij onder meer Galatasaray, AC Fiorentina en AC Milan. In 2000 zorgde hij ook voor Turkse voetbalgeschiedenis door met Galatasaray een eerste Europese clubtrofee te winnen. In Kopenhagen kon het Turkse team na het nemen van strafschoppen de maat nemen van het Engelse Arsenal. Afgelopen zomer bereikte Terim nog de halve finale van het EK waar het de duimen moest leggen voor de latere verliezende finalist Duitsland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties