BL kort: Bayern zet scheve situatie recht

Steurbaut Kersten

Bayern München kruipt stilaan uit de put. Na de ruime overwinning tegen Fiorentina zette het nu in eigen land een scheve situatie recht tegen Wolfsburg.

Bayern kwam na een half uur spelen in drie minuten tijd op een 0-2 achterstand, maar vocht zich terug in de wedstrijd. Franck Ribéry zorgde vlak voor rust voor de aansluitingstreffer en een agressiever Bayern ging in de tweede helft op en over Wolfsburg heen. Mark Van Bommel, Tim Borowski en Bastian Schweinsteiger zorgden voor de 4-2 eindstand. Dankzij de driepunter komt die FCB terug onder de mensen en parkeert het op een voorlopige vierde plaats.

Schalke 04 pakte donderdag nog uit tegen PSG (3-1), maar tegen Hannover bleven de kanonnen droog staan. Een gemiste kans om mee aan de top van het klassement te komen. Borussia Mönchengladbach boekte zijn tweede zege van het seizoen, 1-0 tegen Karslruhe. Filip Daems stond 90 minuten in de basis.

Bayern München – Wolfsburg   4-2
(31’ Grafite 0-1, 33’ Dzeko 0-2, 41’ Ribéry 1-2, 54’ Van Bommel 2-2, 63’ Borowski 3-2, 80’ Schweinsteiger 4-2)
Schalke 04 – Bielefeld   0-0
Cottbus – Frankfurt   2-3
(8’ en 15’ Rangelov 1-0 en 2-0,38’ Fink 2-1, 68’ Fenin 2-2, 74’ Liberopoulos 2-3)
Mönchengladbach – Karlsruhe   1-0
(51’ Paauwe 1-0)