De Roeck haalt zijn gram met eerste treffer voor Gent

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
De Roeck haalt zijn gram met eerste treffer voor Gent

Jonas De Roeck maakte tegen Club Brugge zijn eerste treffer voor AA Gent. De treffer zette de Buffalo’s op weg naar een overtuigende 3-0 overwinning.

“We hebben met de ploeg een goede wedstrijd gespeeld en de drie punten thuisgehouden. Dat is het belangrijkste”, wil De Roeck zichzelf niet teveel in de picture zetten. “Ik had vorig jaar op stage al twee keer gescoord in een oefenwedstrijd tegen Soedan, maar nu lukt het ook in een officiële wedstrijd.”
 
“Naar boven kijken”
 
“We hebben een mooie prestatie neergezet en moeten nu een reeks neerzetten. We mogen de voeling met de top niet verliezen. Deze wedstrijd was voor ons een kantelmoment in de competitie. Anders blijven we in de tweede kolom hangen. Nu kunnen we terug naar boven kijken.”
 
‘Eens ik in de ploeg sta, spelen ze mij er moeilijk uit’, liet de Antwerpenaar eerder optekenen. De Roeck lacht: “Ik zit al lang genoeg in het wereldje om te weten dat als ik rustig blijf, ik mijn kans wel zal krijgen. In het verleden stond ik er ook op de momenten dat ik er moest staan.”
 
Verdediging
 
Gent kreeg dit jaar al veel kritiek op hun verdediging, maar tegen Brugge gaf de defensie bijna niets weg. “De organisatie was overal goed. Op het middenveld vingen we Club met een mannetje meer goed op. Dat maakt het makkelijker voor de verdedigers, maar je moet toch geconcentreerd blijven. Zeker met een Wesley Sonck in vorm. De spitsen van Club hebben maar één kans nodig om te scoren.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties