PD kort: Barça blijft doorrazen

Tonnelier Caroline

Barcelona is de voorbije weken uitstekend op dreef en dat mocht ook Almería aan den lijve ondervonden. Met onder meer drie treffers van Eto'o werd het 5-0 in Camp Nou.

Barcelona staat vol vertrouwen te voetballen na onder meer ruime overwinningen tegen Atlético Madrid en in de Champions League op het veld van Basel.  Tegen Almería, voor deze speeldag de nummer zes in de Primera División, speelde de ploeg van Guardiola opnieuw een indrukwekkende eerste helft.  Eto'o was met drie goals de man van de match en ook Henry en Alves pikten hun doelpuntje mee.  De 5-0 ruststand werd na een overbodige tweede helft ook de eindstand.

Eerder op de avond slaagde Osasuna er op eigen veld tegen Betis niet in zijn eerste zege van het seizoen te pakken.  Na een evenwichtige eerste helft, waarin Osasuna de beste kansen bijeenvoetbalde, maakten de bezoekers uit Sevilla het verschil na de pauze.  Met doelpunten van Mehmet Aurelio en Pavone toonde Betis zich de meest efficiënte ploeg.  Voor de verdiblancos was het de tweede zege op rij.

UitslagenOsasuna-Real Betis 0-2
Barcelona-Almería 5-0