Analyse Dromen van een periodetitel

Rombaux Gunther
| 5 reacties
Dromen van een periodetitel
Foto: © SC

Het werd een mooi weekend voor Standaard Wetteren in derde klasse A. Het won zijn wedstrijd en maakte hierdoor de sprong naar de tweede plaats op drie punten van leider Woluwe-Zaventem. Komend weekend beslist een onderling duel wie de eerste periode wint.

Wie had voor aanvang van het huidige seizoen durven voorspellen dat Standaard Wetteren zou meestrijden voor de eerste periodetitel? Misschien wel de fans van de geel-groenen, aangezien zij het volste vertrouwen hadden in hun club ondanks het matige seizoen dat men achter de rug had. Vorig seizoen werd immers geen hoogvlieger wat betreft de prestaties op het veld en meteen werd beslist om de kern op te frissen. Deze vernieuwing van de kern lijkt intussen zijn vruchten af te werpen want na negen speeldagen prijkt de club op een knappe tweede plaats tot grote vreugde van de lokale aanhang.

Wat vooral in het oog springt in de huidige rangschikking is het doelsaldo van de club. Met maar liefst 27 doelpunten is de club met voorsprong het best bij schot. Het mag dan ook geen verrassing wezen dat spits Jan De Langhe op een gedeelde leidersplaats staat in de topschutterslijst met vijf doelpunten achter zijn naam. Zijn teamgenoten Davy Claessens en Pieter-Jan Foket zitten hem echter op de hielen, beiden konden reeds vier maal de netten doen trillen. Het enig minpuntje momenteel lijkt het aantal tegendoelpunten. Veertien tegengoals lijkt op het eerste zicht niet zo slecht maar bij het bestuderen van de rangschikking kunnen de clubs die de plaatsen bezetten tot en met plaats acht heel wat betere cijfers voorleggen. Vooral leider Woluwe-Zaventem steekt hier bovenuit met amper drie goals tegen.

En laat het nu net die Vlaams Brabanders zijn die tijdens de speeldag van het komende weekend de tegenstander wordt van Standaard Wetteren. Het wordt dus niet alleen een moeilijke opgave om te scoren in Zaventem maar tevens ook een strijd om de eerste periodetitel.

Geen van beide clubs verwachte om zo vroeg in het seizoen mee te dingen naar een prijs, laat staan dat men wist dat die periodetitel in hun onderlinge confrontatie zou beslecht worden. Maar de feiten zijn er nu eenmaal en alles zal aanwezig zijn om er een spannende wedstrijd van te maken. Beide clubs weten dat ze op amper één overwinning staan van deelname aan de eindronde en dromen intussen van die periodetitel. Die titel kan hen alvast een leuk extraatje oplever op het einde van het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties