Anderlecht distancieert zich niet van Fortis

Nico Wieme
| 6 reacties
Anderlecht distancieert zich niet van Fortis

In enkele Belgische media verscheen donderdag het bericht dat Anderlecht eraan denkt om niet meer met Fortis op de shirts te spelen. Dat bericht wordt nu door de club zelf genuanceerd.

Aan de redactie van Le Soir zou Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock laten weten hebben liever niet meer met de naam Fortis geconfronteerd te worden. “We zijn het op bestuursniveau eens geraakt: we willen in de toekomst liever niet meer met Fortis op onze shirts spelen. Die naam is sinds enkele weken synoniem met verliezers”, liet de paars-witte preses noteren.
 
De Brusselse bestuurstop neemt nu echter gas terug. “In het kader van de veranderingen bij Fortis is een naamswijziging aangekondigd. Zodra de nieuwe naam bekend is, zal die naam als officiële hoofdsponsor van Anderlecht naar buiten gebracht worden.”
 
"De communicatie omtrent het verdwijnen van de naam Fortis had dan ook enkel betrekking op dit vaststaand feit. Het huidige contract met Fortis loopt nog tot juni 2009. De gesprekken over een contractverlenging kennen hun normale verloop en worden niet opgeschort”, klinkt het in het Astridpark.
 
BNP Parisbas is momenteel hoofdaandeelhouder van Fortis, maar de Franse bank is allesbehalve een shirtsponsor. Het bedrijf is alleen gelinkt aan Roland Garros, het prestigieuze Franse grand slam tennistornooi. De kans dat de naam BNP Parisbas op de paars-witte truitjes zal prijken, is dan ook klein.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties