Juve makkelijk voorbij Roma

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties

Juventus won voor de derde opeenvolgende keer in de Serie A en staat zo bijna weer waar het thuishoort. Voor AS Roma was het al de zesde nederlaag in negen wedstrijden.

De wedstrijd werd vanaf de start gedomineerd door Juve, maar de thuisploeg creëerde aanvankelijk geen kansen. De eerste grote mogelijkheid was er zelfs één voor de bezoekers: De Rossi zette voor en Taddei kon nog net koppen. De bal rolde traag tegen de paal. De Romeinen roken hun kans en groeiden in de wedstrijd. Juventus kon daar slechts ongevaarlijke afstandsschoten van Del Piero en Nedved tegenover stellen. Net voorbij het halfuur was het dan wel bijna raak: een vrije trap van Del Piero werd door Chiellini instinctief naar doel gekopt, waar Doni met een klasseredding uitpakte. In de 38e minuut kregen de Bianconeri een vrije trap op zo'n 30 meter van het doel: Del Piero ging uiteraard achter de bal staan en krulde de bal heerlijk in de linkerbovenhoek, 1-0.

Na de rust ging Juve op zoek naar de 2-0. Amauri had een spectaculaire omhaal in huis, maar Doni kon redden. Even later kon de Braziliaanse doelman van Roma niets uitrichten tegen het insnijden van Marchionni, die hem knap lobde en voor 2-0 zorgde. De Romeinen hadden nog bijna een helft om iets terug te doen, maar konden helemaal geen vuist meer maken en de thuisploeg kon rustig uitspelen.

Eerder op de avond won Inter op het nippertje van Reggina: 2-3. Cordoba scoorde de winning goal in de 91e minuut.