Analyse Milan op weg naar de scudetto?

Maarten Vandenabeele
| 3 reacties
Milan op weg naar de scudetto?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 4 jaar staat AC Milan eindelijk weer eens alleen op kop in de Serie A. De jongste jaren stapelden de zwakke prestaties zich op, maar nu lijken de Rossoneri eindelijk eens bij de les.

Nochtans begon het seizoen rampzalig: twee opeenvolgende nederlagen zorgden voor een rode lantaarn na twee speeldagen. Daarna lieten de Rossoneri echter bijna niets meer liggen: enkel in Cagliari werd gedrawd. Omdat de andere toppers sputterden, schoof Milan rap op in de stand en na de winst tegen Napoli staan ze dus helemaal bovenaan.

Is Milan op weg naar de titel? Het is nog erg vroeg in het seizoen en de eerste 10 speeldagen bewezen al dat elk team een slechte periode kan hebben. Toch mogen ze in roodzwart Milaan hoopvol zijn.
Ten eerste moet Milan geen energie steken in de Champions League. De Rossoneri komen wel uit de in de UEFA Cup, maar die belasting is toch heel wat lichter en sowieso kunnen ze aan de Via Turati rekenen op een uitgebreide kern. Ancelotti (foto) en Co. moeten hopen dat de concurrenten zolang mogelijk Europees actief blijven: dat kan enkel maar in Milans voordeel zijn.
Milan heeft ook zijn slechte periode al achter de rug. Uiteraard kan er nog een tweede dip komen, maar die kan voorlopig minder kwaad, omdat de Rossoneri nu eenmaal voorstaan op de rest.
Pirlo, heel belangrijk voor het team, is binnenkort weer fit en dat kan de motor enkel maar beter doen draaien. Nesta en Kaladze, twee erg belangrijke pionnen in de defensie, kunnen ook bijna hun vaste positie innemen. Ronaldinho haalt nog niet zijn allerhoogste niveau, maar hij bracht Milan toch al heel wat bij. Inzaghi blijft zijn doelpunten meepikken, Gattuso jaagt nog steeds vuur in het team en Abbiati is een betrouwbare doelman.

Kan het nog fout gaan? Uiteraard. Het seizoen is eigenlijk nog maar goed begonnen en het verschil met Inter bedraagt slechts een punt. Juventus volgt op nog maar 4 punten en Fiorentina op 5. Ook Udinese en Napoli staan nog dichtbij.
Bovendien is het spel meestal niet om aan te zien. Tegen Lazio speelde Milan een erg sterke wedstrijd, maar er werden ook al meerdere wedstrijden erg gevleid gewonnen, zoals bvb. in Bergamo afgelopen woensdag. Tegen Napoli verliep het ook niet vloeiend, al was Milan duidelijk de betere ploeg na de pauze, maar daar had de rode kaart voor de bezoekers, net voor de pauze, natuurlijk veel mee te maken.

AS Roma heeft nu wel definitief afgehaakt als titelpretendent. De voornaamste concurrenten lijken Inter en Juventus te gaan worden, de knappe prestaties van Napoli en Udinese ten spijt.
Inter won slechts op het nippertje in Reggina, nadat een 0-2 voorsprong werd weggegeven. Een perfectionist als Mourinho moet het zich toch wat anders hebben voorgesteld: enkel in Rome, tegen en stuurloos Roma dan nog, werd een overtuigende prestatie neergezet, maar sindsdien liep het niet meer lekker. Toch blijven de Nerazzurri over zoveel kwaliteit beschikken, dat ze een favoriet blijven.
Twee weken terug zaten de Bianconeri uit Turijn nog in zak en as na en tweede opeenvolgende competitienederlaag en bijhorende plaats in de lage middenmoot. Ranieri's kop moest rollen en de selectie zou verdeeld zijn in een oude en nieuwe groep. Na 4 opeenvolgende overwinningen is de wind helemaal gedraaid: Ranieri (foto) wordt nu geloofd om zijn kalmte en tactische ingrepen en op het veld bewees het team een blok te vormen. Bovendien raakt de overvolle ziekenboeg leger en leger. Het kan nog een mooi jaar worden voor Juve.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties