Ceulemans: 'Verdiend gewonnen'

Kevin Van Cutsem
| 3 reacties
Ceulemans: 'Verdiend gewonnen'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo versloeg vanavond Racing Genk. Het was opnieuw Jaime Ruiz die de wedstrijd besliste. Voor trainer Jan Ceulemans is dat geen verrassing: "Ondanks het feit dat we elkaar niet verstaan, klikt het met hem. Hij doet toch wat hij moet doen."

Ceulemans gaf bij onze eerste vraag meteen een kleine sneer naar de bezoekers: "We zagen een verdedigend Genk dat weinig ruimte weggaf. Het initiatief was dus, een beetje onverwacht, aan ons. En ik vond dat we daar goed gebruik van maakten. We konden vaak dreigen zonder echte kansen te creëren." Dat het in de tweede helft beide kanten opkon, wist de Westerlo-trainer ook. "Diegene die eerst kon scoren, zou veel kans maken op de drie punten. Gelukkig waren wij dat. Zelf gaven we achterin heel weinig weg. Opnieuw een pluim voor mijn verdedigers, die hier nog maar drie goals binnenkregen dit seizoen. Ik vind dus dat we vandaag verdiend gewonnen hebben."
 
Voor Ceulemans is het drieluik Genk-Gent-Anderlecht nu al geslaagd. "We hadden gerekend op vier punten, wat al optimistisch was. Nu hebben we er al drie en daar ben ik tevreden mee. Hebben Gent en Anderlecht vandaag niet kunnen winnen?", wou hij weten. "Het blijkt nog maar eens dat ook de grote ploegen vaak steken laten vallen. Als we gewoon blijven verder werken zoals we nu doen, zullen we wel zien waar we eindigen. Zo doen we het trouwens altijd hier. Maar eerst is er de bekerwedstrijd tegen KVSK. Ook geen gemakkelijke partij."
 
Over zijn prijsschutter Jaime Ruiz wou de Caje ook nog iets kwijt. "Het is niet altijd gemakkelijk om met hem te praten, zeker als zijn tolk er niet bij is. Maar het klikt met hem. Op één of andere manier begrijpt hij toch wat hij moet doen. Dat zien we op training en dat zagen we vandaag ook opnieuw in de wedstrijd." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties