Het mislukte crisismanagement van Germinal Beerschot

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Het mislukte crisismanagement van Germinal Beerschot
Foto: © SC

De eerste les in crisismanagement: Altijd blijven communiceren! Op Germinal Beerschot hebben ze die les duidelijk overgeslagen en werd geopteerd om niet te reageren na de beschamende vertoning in de Beker van België.

Voorzitter Herman Kesters verliet voortijdig zijn plaats in het stadion en legde bestuur en technische staf op om niet te communiceren met de pers. Ruim anderhalf uur na de wedstrijd passeerde Kesters driemaal het verzamelde journaille. Communicatie: nul.
 
Club aan de schandpaal
 
Hulptrainer Jean-Pierre Haverhals had echter na de wedstrijd zijn zegje al gedaan. “Iedereen moet eens dringend in de spiegel kijken”, klonk het bij de Mechelaar. “De spelers hangen de club aan de schandpaal en laten de trainer in de steek. Ze hebben rechten en plichten. Hun recht is dat ze op tijd hun geld moeten krijgen en dat gebeurt ook. Hun plicht is dat ze moeten geven wat ze waard zijn en dat heb ik vandaag niet gezien.”
 
“Het is nu echt crisis. Ik denk dat Harm zelf de handdoek in de ring zal gooien na zo’n vernederende uitslag. Het zit heel diep bij hem.” Later op de avond weigerde Haverhals nog iedere vorm van commentaar.
 
Ontslag komt ter sprake
 
Ondervoorzitter René Snelders wou na de wedstrijd geen reactie geven, maar stond om kwart na twaalf de pers toch nog te woord. “Morgen of overmorgen volgt er nog een overleg met Van Veldhoven”, aldus Snelders. “Na vandaag moet een ontslag ter sprake komen, maar dat wil niet zeggen dat het hoofd van de trainer zal vallen. Er moet eerst een alternatief zijn. Bovendien heeft Harm nog een contract voor 1,5 jaar.”
 
“De volgende wedstrijd volgt al over drie dagen. We kunnen nu dus niet veel doen. Als op Zulte Waregem zich een zelfde scenario afspeelt, is het niet meer houdbaar en is het mogelijk de laatste wedstrijd van Harm. Halen we nu 4 op 6, dan kunnen we weer verdergaan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties