Analyse Analyse Oost-Vlaanderen (13)

Gentil Dossche
Analyse Oost-Vlaanderen (13)

Slechts vier wedstrijden werden volledig beëindigd zodat de rangschikking een vertekend beeld geeft. Lede voert nog de leiding maar ging onderuit bij Appelterre. Sint-Gillis-Waas en Eeklo zagen een riante tussenstand verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Na een afwezigheid van enkele weken stond Bram Schiettecatte terug aan de aftrap voor Appelterre-Eichem en dat scheelt een slok op een borrel. Jong Lede kreeg er in de eerste helft geen vat op en incasseerde net voor de rust een kopbaldoelpunt. In de 2de helft lag Tim Hélin te vaak in de weg van de leiders. Eindstand 1-0

Onzuiver uitverdedigen kostte SK Maldegem net voor en na de rust een dubbele achterstand. Ook toen de gastheren de aansluitingstreffer lukten panikeerde Evergem Center niet en kon opnieuw rekenen op een sterke Glenn Baert. Eindscore 1-2

In het begin van de wedstrijd liep JV Kruibeke al te vaak achter de feiten aan tegen een fris van de lever spelend SK Bellem. Kort na de zinloze sneeuwruimonderbreking kwam de thuisploeg op gelijke hoogte en daar konden beide ploegen zich in vinden. Einduitslag 1-1.

Tot 10 minuten voor het einde leefde SKDJ Lovendegem in een roes want het stond op voorsprong bij zwart beest FC Vrasene. Bram De Roover brak de bezoekende veerkracht en Ismail Ben Ayad zorgde voor de doodssteek. Eindstand 3-1

De sneeuwstormen als spelbreker
St-Gillis-Waas moest in de eerste helft plooien voor SV Voorde maar zette kort na de rust orde op zaken. Bij een 3-1 tussenstand werd de partij na 74 minuten afgebroken.

Terjoden-Welle kon direct tegenscoren nadat FC Eeklo op voorsprong was gekomen. Toen de bezoekers echt doorduwden leek het pleit beslecht. Na 67 minuten viel de 1-4 tussenstand echter in de sneeuw en de modder.

Ook de wedstrijd tussen SK Lebbeke en Klauwaerts Kemzeke duurde slechts iets meer dan een uur. Op dat moment stond er nog een brilscore op het bord.

De kortste partij was deze tussen Eendracht Aalter en Kwik Eine. Al na een kwartier mochten daar de boeken toe bij een 0-1 stand.

Rangschikking: Lede 25; St-Gillis-Waas 24; Maldegem 23; Eeklo en Kruibeke 21; Evergem 20; Appelterre 19; Kemzeke en Vrasene 18; Terjoden 17; Aalter en Lebbeke 13; Bellem en Eine 12; Voorde 11; Lovendegem 8.
St-Gillis-Waas, Eeklo, Kemzeke, Terjoden, Aalter, Lebbeke, Eine en Voorde hebben een wedstrijd te goed.