UEFA: kort overzicht van de wedstrijden

viki meeuwis
| 0 reacties
UEFA: kort overzicht van de wedstrijden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond werd in de UEFA Cup de derde speeldag in de groepsfase gespeeld.

Club Brugge speelde op eigen veld gelijk tegen Saint-Etienne, dat verslag kan u hier lezen.
Standard trok naar Belgrado waar het met 0-1 won van Partizan, klik hier voor het verslag.
Hieronder geven we u een overzicht van de uitslagen van de wedstrijden per groep.
 
Groep A:
Schalke 04 – Manchester City: 0-2 (klik hier voor het verslag)
Paris Saint-Germain – Racing Santander: 2-2

De stand in groep A: Manchester City staat met twee gespeelde wedstrijden op de eerste plaats met zes punten. Op de tweede stek staat Schalke met vier punten uit drie wedstrijden. Op de derde plaats vinden we Twente, dat vandaag niet in actie kwam. De Nederlanders hebben drie punten uit twee wedstrijden. Racing Santander staat op de vierde plaats met twee punten uit drie matchen. Hekkensluiter is Paris Saint-Germain dat in twee wedstrijden maar een puntje wist te bemachtigen.
 
Groep B:
Galatasaray – Metalist: 0-1
Olympiakos Piraeus – Benfica: 5-1

In groep B blijft Galatasary aan de leiding met zes punten uit drie wedstrijden, ondanks het verlies van vanavond. Metalist klimt door deze zege naar de tweede plaats met vier punten uit twee matchen. De derde plaats is voor Olympiakos dat Benfica met zware cijfers versloeg. De laatste twee plaatsten worden ingenomen door Herta dat twee punten verzamelde in evenveel matchen en Benfica dat na drie matchen teleurstellend slechts een puntje wist te behalen.

Groep C:
Partizan Belgrado – Standard Luik: 0-1
Sampdoria – Stuttgart: 1-1

In groep C deed Standard met de uitzege een goede zaak. De ploeg uit Luik staat in deze groep aan de leiding na twee matchen met zes punten. Sampdoria Genua dat niet verder geraakte dan een gelijkspel bij Stuttgart bezet de tweede plaats met vier punten. Stuttgart volgt op de derde plek met vier punten en een match meer gespeeld dan Sampdoria. Sevilla kwam vanavond niet in actie en staat voorlopig vierde met drie punten uit twee wedstrijden. Hekkensluiter is Belgrado dat na drie wedstrijden nog steeds geen punten behaalde.
 
Groep D:
Nec Nijmegen – Tottenham Hotspur: 0-1
Dinamo Zagreb – Spartak Moskou: 0-1

In groep D staat Tottenham op de eerste rij met zes punten uit drie matchen. Daarna volgt Udinese met eveneens zes punten maar een wedstrijd minder gespeeld dan de Spurs. Spartak Moskou staat door de winst van vanavond op de derde plek met drie punten uit twee matchen. Zagreb heeft evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld en Nec sluit het rijtje af met nul punten uit twee matchen.

Groep E:
Portsmouth – AC Milan: 2-2
Braga – Wolfsburg: 2-1 
Kaboul en Kanu brachten Portsmouth in de tweede helft op voorsprong maar Ronaldinho en Inzaghi wisten in de slotfase Milan op gelijke hoogte te brengen. Het gelijkspel leverde Milan de eerste plaats op in groep F met zeven punten uit drie wedstrijden. De tweede plaats is voor Wolfsburg met drie punten, Braga volgt op de derde plaats met drie punten uit twee matchen. De vierde stek is voor Portsmouth dat vanavond een eerste puntje haalde na twee wedstrijden. Het Friese Heerenveen kwam vanavond niet in actie en sluit af met nul punten uit twee wedstrijden.


Groep F:
Zilina – Slavia Praag: 0-0
HSV – Ajax: 0-1   

Aston Villa speelde niet maar blijft in groep G aan de leiding met zes punten uit twee matchen. Ajax volgt na de overwinning van vanavond op de tweede plaats met zes punten maar een match meer gespeeld. Plaats drie is voor HSV met drie punten. Slavia Praag is vierde met een puntje uit twee matchen, Zilina sluit het rijtje met een match meer en eveneens een puntje.

Groep G:
Club Brugge – Saint – Etienne: 1-1
Rosenborg – Valencia: 0-4 klik hier voor het verslag

Saint-Etienne staat op de eerste plaats met zeven punten uit drie matchen. Directe achtervolger is Valencia met vier punten uit twee matchen. Club Brugge is derde met twee punten uit evenveel matchen. Kopenhagen dat vanavond niet in actie kwam is vierde met een punt uit twee wedstrijden. De rode lantaarn in deze groep is Rosenborg dat uit drie wedstrijden slechts een puntje wist te halen.

Groep H:
CSKA Moskou - Lech Poznan: 2-1
Deportivo - Feyenoord:3-0

In groep H staat Moskou op de eerste plaats met een verdienstelijke negen punten uit drie matchen. Nancy dat vanavond niet in actie kwam staat tweede met vier punten en een wedstrijd minder gespeeld. Deportivo met eveneens twee matchen achter de kiezen bezet de derde stek met drie punten. Lech is voorlaatste met een punt uit twee wedstrijden en Feyenoord sluit de reeks af met drie gespeelde matchen maar nog gee enkel punt.
Een korte samenvatting van de Nederlandse ploegen in de UEFA Beker, kan u hier vinden.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties