Spanning stijgt ten top in Manchester

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Spanning stijgt ten top in Manchester

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagnamiddag staan in de Premier League stadsrivalen Manchester City en Manchester United tegenover mekaar. De psychologische oorlogsvoering is reeds begonnen.

Manchester United verloor de twee derby's van vorig seizoen en is uit op revanche. Ze kunnen bij City maar beter uitkijken. Volgens United is het duidelijk: de ambitieuze plannen van City hebben geen enkele kans op slagen. Sir Alex Ferguson ziet City alvast niet als een bedreiging. "Waar staan zij op dit moment?" verwees Ferguson naar de elfde plaats van City in het klassement. "De clubs waarmee wij rekening hoeven te houden zijn nog altijd Chelsea en Liverpool, die boven ons staan. City zal niet boven ons uitstijgen".

Ook Ryan Giggs en vooral Wayne Rooney zijn vast van plan City met de voeten op de grond te zetten. "Het zal tof zijn om hen te tonen dat wij de koning van Manchester zijn" aldus Rooney. "Het stoort mij niet dat City nu meer publiciteit krijgt. "Het zou mij storen indien ze prijzen zouden pakken. Maar aangezien ze zich nog altijd in de middenmoot bevinden trek ik er mij niet veel van aan." Ook verdediger Patrice Evra trekt zonder vrees naar Eastlands. "In de kleedkamers wordt er niet veel over City gesproken."

Hoe reageert men hierop bij City? The Blues blijven er vooralsnog rustig onder, al kijken ze zoals elk jaar wel enorm uit naar het treffen met de aartsrivaal. Stephen Ireland is bezig aan een sterk seizoen. De Ierse middenvelder wil City ook zondag aan de drie punten helpen. "Wat Rooney gezegd heeft moeten we niet serieus nemen. "We zullen er een tijdje over doen, maar uiteindelijk zullen we United bijbenen. Deze wedstrijd zal tonen hoever we gekomen zijn. We hebben enkele spelers met wereldklasse in de ploeg." Vincent Kompany kijkt ook halsreikend uit naar de 150ste Manchester derby. "Het gaat allemaal om deze ene wedstrijd" zo zei onze landgenoot. Klik hier om zijn volledige reactie te lezen. Net als voor Kompany wordt het voor sterspeler Robinho zijn eerste Manchester derby. "In voetbal is alles mogelijk. We zijn bezig aan een zeer ambitieus project en volgend seizoen zullen we ons best doen om de Champions League te halen. Uiteraard speel ik graag in grote wedstrijden. De derby is een belangrijke wedstrijd en ik hoop dat we winnen, want ik weet hoe belangrijk dat is voor onze supporters."

Voor Mark Hughes wordt het wel een heel speciale wedstrijd. Hij speelde 13 jaar voor United en is nu hoofdtrainer oftewel 'manager' van Manchester City. De Manchester derby tussen City en United zondag om 14u30 Belgische tijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties