Espanyol vond een opvolger voor Marquez

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Espanyol vond een opvolger voor Marquez

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Espanyol Barcelona heeft al een opvolger gevonden voor de vanochtend ontslagen Bartolomé Marquez. De nieuwe oefenmeester luistert naar de naam José Manuel Esnal, beter bekend als Mané. Die boekte vooral successen bij CD Alavés.

De 48-jarige José Manuel Esnal tekent alleszins voor woensdag een contract tot het einde van dit seizoen. Daarbij is ook een optie opgenomen voor nog een extra jaar als de samenwerking goed verloopt. Esnal zal bijgestaan worden door zijn vertrouwenspersoon Ondarru Garitano.

Esnal volgt Bartolomé Marquez op die na vier opeenvolgende nederlagen zijn koffers moest pakken. Tintin, zo is zijn bijnaam, nam afgelopen zomer nog de taken over van Ernesto Valverde die naar Olympiakos Piraeus vertrok. Espanyol staat momenteel op een zeventiende plaats in de Primera Division.

Er waren nog twee andere topkandidaten. Xabier Azkargorta en de Fransman Luis Fernandez circuleerden ook in de wandelgangen. Esnal was in het verleden vooral succesvol met provincieclub CD Alavés die hij begin deze eeuw nog naar de finale van de UEFA-Cup loodste. Hij werkte ook nog voor Athletic Bilbao en Real Mallorca.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties