Column Speeldag 14: Strijd

Greg Docx
| 0 reacties
Speeldag 14: Strijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We geven het toe: we zijn aangenaam verrast door speeldag veertien.

Wat een scores, vooral die van zaterdagavond. Maar liefst zesentwintig doelpunten in zes wedstrijden, we hebben al andere avonden gekend de voorbije jaren. Eénendertig doelpunten in totaal. Dat is een gemiddelde van meer dan drie doelpunten per wedstrijd. Dit is zo een speeldag waarvan je er maximum drie hebt op een heel seizoen. We zijn er niet rouwig om, eindelijk heb je eens iets waarvoor je naar de samenvattingen wíl kijken. We lopen niet echt warm voor wedstrijden met één of geen doelpunt. Al hoeft dat laatste niet noodzakelijk saai te zijn. De wedstrijd tussen KV Mechelen en Standard kon ons best bekoren. Een echte cupmatch, jammer genoeg zonder doelpunten. Aan inzet geen gebrek, wie de tackles van de Standardspelers gezien heeft kan onmogelijk zeggen dat ze er niet voor wilden gaan. Wat bezielde scheidsrechter Allaerts om Mbokani niet uit te sluiten na zijn drieste overtreding? Ook Niçaise lijkt een lieverdje van diezelfde spelleider. Mohammed Sarr daarentegen kreeg de zwarte piet toegeschoven en kreeg direct de rode kaart voor wat ons de minste van de drie overtredingen leek. Allaerts was even het noorden kwijt maar het is hem vergeven. Wie tegenwoordig bij een bank (Dexia in geval van Allaerts) werkt, heeft het niet gemakkelijk.

Club Brugge en Anderlecht profiteerden van het puntenverlies van de landskampioen. Anderlecht won heel simpel van een zwak Dender en Club Brugge deed hetzelfde tegen een misschien nóg zwakker Germinal Beerschot. Germinal Beerschot, het toonbeeld van hoe je niét moet transfereren. Losada en Colman vervangen door ocharme Rocky Peeters en Faris Haroun, dan ben je verkeerd bezig. Met dan ook nog eens een langdurig geblesseerde Cruz kan je beter zonder middenveld spelen en daar lijkt het dan dikwijls ook op. De verdediging is nagenoeg hetzelfde gebleven, idem voor de aanval. Dan zit je nog met de doelman. Proto valt weinig te verwijten bij Germinal Beerschot. Stel dat Proto toch weer richting Anderlecht trekt, hebben ze er bij de Antwerpenaren nog een serieus probleem bij. Een derby met Antwerp in tweede zit er aan te komen, bij de politie wrijven ze zich alweer in de handen.

Veel doelpunten dus zoals we al zeiden. Ook Genk en Cercle brachten een aangenaam kijkstuk op de mat met een vreemd doelpunt van Dugary en een prachtig doelpunt van De Sutter. Gaat hij in de laatste    weken op Anderlecht-niveau geraken? Het zal nodig zijn want Frutos en Suarez uit de ploeg spelen, is geen sinecure. Frutos scoort (bijna) altijd en wat Suarez toont, is zeker ook niet mis.

Tubeke en Kortrijk maakten er ook al tegen alle verwachtingen in een mooie wedstrijd van. Perbet legde er drie in het mandje, de volgende tegenstander van Tubeke is Anderlecht, nu zaterdag. De verdediging die al zoveel kritiek te slikken kreeg, is dus gewaarschuwd.

Dat het dit seizoen spannend wordt, bewijst het klassement. Wie het zal halen, weten we niet. Misschien doen de scheidsrechters nog een duit in het zakje om ons te overtuigen. We zijn in ieder geval klaar voor een hevige strijd tussen waarschijnlijk de traditionele drie.

Tot slot het compliment van de week en dat gaat naar Nicolas Frutos. Amper één keer gemekkerd tegen de scheidsrechter en het was terecht. Verder drie keer gevallen zonder een zwaar contact en drie keer zwaar aangepakt zonder (verbale) reactie. Dat Neva dan ook niet van het veld werd gestuurd, begrijpen we niet echt. Maar Frutos heeft bijgeleerd. Als hij dit volhoudt, gaan we nog echt geloven dat er slimme voetballers bestaan. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties