Mido wil de Engelse voetbalbond tot actie dwingen

viki meeuwis
| 0 reacties
Mido wil de Engelse voetbalbond tot actie dwingen

Mido, de spits van Middlesbrough, was tijdens de wedstrijd tegen Newcastle geregeld het onderwerp van racistische spreekkoren.

Het is niet de eerste keer dat dit Mido overkomt, vorig seizoen gebeurde al eens een soortgelijk incident. In een interview met het Egyptische TV station Al Hayat, liet Mido verstaan dat dit opnieuw kon gebeuren omdat de FA vorig seizoen niet optrad.
 
In een verklaring van de club bleek inmiddels dat de politie twee fans van Newcastle heeft aangehouden omwille van de spreekkoren. Een woordvoerder van de Engelse voetbalbond had laten verstaan dat de FA het zijn plicht vindt om de personen in kwestie te identificeren en diegenen die schuldig bevonden worden, een tienjarig stadionverbo op te leggen.
 
De trainer van Middlesbrough, Gareth Shoutgate, riep de FA op om deze keer wel serieuze actie te ondernemen, maar hij gelooft tegelijkertijd niet dat Newcastle ook in de klappen moet delen. "Daar moeten we boven staan, de clubs staan vaak machteloos als het op spreekkoren aankomt."
 
Bij Newcastle zelf liet men weten dat de club de racistische spreekkoren betreurt en volledig afkeurt. (AN)
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties