PL kort: Liverpool, ManU, Arsenal spelen gelijk

Kevin Vanbuggenhout

In de Premier League kon zaterdag geen enkele van de topteams winnen. Liverpool, Manchester United en Arsenal bleven steken op een gelijkspel.

In de eerste wedstrijd van deze speeldag geraakte Arsenal niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Middlesbrough. Adebayor kopte Arsenal vroeg op voorsprong, maar Aliadière stelde binnen de tien minuten gelijk. Manchester werd dan weer in bedwang gehouden door een enthousiast Tottenham. Er werd niet gescoord op White Hart Lane.

Liverpool mocht thuis aantreden tegen revelatie Hull City. McShane zorgde na 12 minuten voor de 0-1. Door een own-goal van Carragher werd het zelfs 0-2. Gerrard maakte kort daarop de aansluitingstreffer en scoorde daarna nog een keer. Liverpool domineerde, maar geraakte niet verder dan een gelijkspel. De drie topclubs spelen dus gelijk, Chelsea komt zondag nog in actie tegen West Ham.

In het City of Manchester Stadium gingen Kompany en Fellaini met elkaar de strijd aan. Door een kopbaldoelpunt van Cahill in blessuretijd pakten Everton en Fellaini de drie punten. Klik hier voor het verslag. Onderin behaalde Sunderland zijn eerste overwinning sinds het vertrek van Roy Keane. Sunderland verpletterde West Bromwich, de club van Carl Hoefkens, in een degradatietopper met 4-0.