Feyenoord en Heerenveen blijven steken op nul

Geen enkele Nederlandse club heeft woensdagavond kunnen winnen in de UEFA Cup. Feyenoord, Ajax en Heerenveen speelden wel wedstrijden zonder inzet. Ajax speelde gelijk, Feyenoord en Heerenveen verloren.

Marco Van Basten had aangekondigd dat Ajax voor de groepswinst ging, maar daar was op het veld weinig van te merken. Ondanks de vroege voorsprong maakte het nooit aanspraak op de zege. Het was overigens Jan Vertonghen die de 1-0 maakte. De Rode Duivel kopte raak na een hoekschop van Sulejmani.

Die sterke start kende geen vervolg. Al in de twaalfde minuut zorgde Cerny voor de gelijkmaker en kort voor de rust deed Jarolim de wedstrijd helemaal kantelen. Ajax stevende af op een nederlaag, maar dankzij een schwalbe van Suarez ging de bal nog op de stip. De spits zette de strafschop zelf om: 2-2.

Heerenveen met billen bloot bij Portsmouth

Heerenveen sluit de groepsfase van de UEFA Cup af zonder een punt. De club van trainer Trond Sollied verloor bij Portsmouth kansloos met 3-0.

Portsmouth was net als Heerenveen al uitgeschakeld, maar wilde toch in schoonheid afscheid nemen van Europa. Dat lukte de Engelse club aardig.

Twee doelpunten kort voor de rust van Peter Crouch zorgden voor een comfortabele voorsprong. Na de pauze was Heerenveen, met Brian Vandenbussche in doel, enkele keren gevaarlijk. Het was echter Portsmouth dat nog een keer scoorde via Hreidarsson.

Gehavend Feyenoord verliest opnieuw

Net als Heerenveen behaalde ook Feyenoord geen enkel punt in de groepsfase. In de laatste wedstrijd ging het onderuit tegen het Poolse Lech Poznan.

Feyenoord kwam met een gehavend elftal aan de aftrap. Aan de reeks geblesseerden mocht immers ook nog Giovanni Van Bronckhorst worden toegevoegd.

Een doelpunt van Djurdjevic na 26 minuten deed de wedstrijd al op slot. Feyenoord wilde nog zo graag een puntje om de nul van het scorebord te vegen, maar slaagde daar niet in.