Groep A: PSG gaat door na thriller

Jurgen Thomas

Na een bloedstollend einde heeft PSG zich in extremisch als laatste team geplaatst voor de volgende ronde. Door de 3-1 overwinning van Santander moest PSG winnen met vier doelpunten verschil en deed dat ook.

Racing Santander – Manchester City 3-1
Bij Manchester City zat Kompany op de bank. Aan de overkant mocht Tchité wel starten. Verder stond er nog een Belg op het veld. Gumienny (foto) was scheidsrechter van dienst. Van bij de start eisten de Spanjaarden de bal op. Toch was het wachten tot de 20e minuut vooraleer Santander echt gevaarlijk was. Bij deze kans was het ook meteen raak. Jonathan Pereira tekende voor de 1-0. Het team van Tchité bleef de bal goed rondtikken. Op het halfuur kon Óscar Serrano, dankzij een één-twee met Pereira,de zestien binnendringen. Manchester-doelman Schmeichel kon enkel machteloos toekijken hoe de Santander-spits de bal in doel schoot.
Zelfde spelbeeld na de koffie. Bij Santander moest het en ging het ook. Kort na de rust schoot Valera van dichtbij de geruststellende 3-0 tegen de netten. Na een uur mocht Kompany dan toch invallen. Veel zoden bracht dat ook niet aan de dijk. Santander bleef de bal monopoliseren maar deed er niet veel mee. Ook voor de Spanjaarden hoefde het niet meer. Hiervan profiteerden de Sky Blues nog om de eer te redden. Felipe Caicedo voerde die opdracht net voor affluiten nog uit. Door deze overwinning leek Racing Santander geplaatst. In de andere partij moest PSG immers met 4 doelpunten verschil winnen van Twente. Hopelijk kregen de groen-witten geen spijt dat ze niet gingen voor dat extra doelpunt…
PSG – Twente 4-0
De Nederlanders met Huysegems in de basis, waren bij aanvang van deze partij reeds geplaatst. Voor PSG was het van moeten. Dat hadden de thuisspelers goed begrepen. Na acht minuten zette Luyindula de Parijzenaars op voorsprong. Een kwartier later verdubbelde Sessegnon de score. Twente was in de eerste helft wel de evenknie van PSG. Enkel de afwerking verliep bij de Fransen veel vlotter.
Twente gaf de moed niet op en bleef ook na de rust goed in de wedstrijd. Toch was het, net als in de eerste helft, PSG dat het trefzekerst was. Eerst miste Kezman (foto) nog een penalty maar zes minuten voor tijd kon hij de Fransen toch op 3-0 zetten. Bij Twente was nu het vet van de soep. Twee minuten later scoorde Luyindula zijn tweede van de avond. Door deze late treffers plaatst PSG zich alsnog voor de volgende ronde. In Spanje kwam de spijt net iets te laat...