Wijzigingen aan de kop?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Wijzigingen aan de kop?
Foto: © SC

De 17e speeldag lijkt op het eerste gezicht een 'rustige' speeldag te gaan worden, maar voor de toppers loert misschien toch gevaar om de hoek. Inter en Juve staan allebei voor een verplaatsing.

Leider Inter wil zijn voorsprong van zes punten minstens behouden en als het even kan uitbouwen. De Nerazzurri moeten dan wel voorbij Siena geraken. De thuisploeg treedt tegen de kampioen aan met het spitsenduo Maccarone - Ghezzal, met de Marokkaan Kharja daarachter.
Bij Inter wordt de geschorste Stankovic vervangen door Jimenez (foto). Voorin krijgt Balotelli wellicht nog eens een kans door de onbeschikbaarheid van Cruz en van Adriano.

Juventus trekt naar Bergamo, waar met Atalanta een moeilijke tegenstander wacht. Bovendien missen de Bianconeri opnieuw spelers door nieuwe blessures. Nedved kan zeker nog niet spelen, zodat De Ceglie een basisplaats krijgt. Grygera is hoog onzeker: als de Tsjech niet fit raakt, wordt Mellberg rechtsachter. Voorin geen Iaquinta, out met een spierblessure: Del Piero en Amauri moeten dus weer de voorhoede vormen.
Thuisploeg Atalanta mist de geschorsten Bellini en Rivalta. Vieri start wellicht niet, maar kan straks zijn ex-ploeg misschien nog een stok in de wielen steken.

AC Milan gaat op zoek naar eerherstel tegen Udinese, dat al enkele weken volledig het noorden kwijt is. Ancelotti heeft vooral zorgen over zijn middenveld: Gattuso, Flamini en Pirlo zijn out met uiteenlopende blessures. Ambosini is geschorst, net als verdediger Zambrotta. De Rossoneri zullen met een onuitgegeven middenveld moeten aantreden, met wellicht Seedorf (foto) in een centrale rol. Kakà wordt klaargestoomd, al is de Braziliaan niet 100%. Marino heeft weinig selectieproblemen, maar zijn Udinese won nu al 6 speeldagen niet meer en zakt steeds verder weg in de stand. Hoog tijd voor een wederopstanding en waarom niet tegen Milan.

Napoli gaat op bezoek bij het geplaagde Torino, dat dringend punten nodig heeft om uit de kelder van het klassement weg te geraken. De Azzurri missen Cannavaro en hun superster Lavezzi: beiden zijn geschorst. Daardoor krijgen we de onuitgegeven combinatie Denis - Zalayeta te zien.
Torino is gesterkt na de bekeroverwinning tegen Fiorentina en coach Novellino opteert opnieuw voor Amoruso en Bianchi aan het front, zodat Rosina de bank weer moet warmhouden.

Bologna, met Mudingayi zonder twijfel in de basis, heeft een uitmatch tegen Lecce voor de boeg. Genoa, waar Vanden Borre nog moet afwachten of hij mag starten, trekt naar Verona, waar Chievo hen opwacht.


De andere wedstrijden van de zeventiende speeldag:


Lazio - Palermo
Cagliari - Reggina
Catania - Roma
Sampdoria - Fiorentina
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties