Analyse Barça nu al winterkampioen

Tonnelier Caroline
| 1 reacties
Barça nu al winterkampioen
Foto: © SC

Na amper zestien speeldagen mag Barcelona zich al Spaans winterkampioen noemen. De Catalanen haalden het maximum in de rechtstreekse confrontaties met de concurrenten en hebben nu al tien punten voorsprong op nummer twee Sevilla.

 
De ogen waren dit weekend op Villarreal gericht om de Spaanse titelstrijd nieuw leven in te blazen. Tegen koploper Barcelona hield de ploeg van Pellegrini goed stand en kwam Villarreal zelfs op voorsprong, maar het waren toch de Catalanen die de sterkste ploeg bleken. De bezoekers haalden een verdiende 1-2 overwinning en bouwen hun voorsprong alweer verder uit.
 
Sevilla moest op bezoek bij Real Mallorca, dat dit seizoen nog weinig potten kon breken. De ploeg van Jimenez, net uitgeschakeld in de Uefa-beker, nam echter weinig risico en leek zich tevreden te stellen met een punt. Dat was dan ook wat Sevilla kreeg, een resultaat waar uiteindelijk vooral Mallorca tevreden kan mee zijn. Ondanks het puntenverlies blijven de Andalusiërs tweede.
 
Naast Villarreal-Barcelona stond er nog een tweede topper op het programma. Vooral Real Madrid wilde de confrontatie met concurrent Valencia winnend afsluiten. De Koninklijke begon met een vroege treffer ook uitstekend aan het duel. Toch kreeg de ploeg van Juande Ramos het nog moeilijk in Bernabeu, maar beide teams lieten het verder afweten in de afwerking. Het bleef dan ook 1-0, een opsteker voor Real Madrid.
 
Atlético Madrid verkeert momenteel in een uitstekende vorm en deed dit weekend opnieuw een goede zaak. Op het veld van Espanyol hadden de Madrilenen het minder makkelijk dan op papier verwacht kon worden. Atlético kwam wel vroeg op voorsprong, maar zakte daarna terug. De colchoneros waren wel duidelijk de sterkste en pakten zonder veel moeite en dankzij twee treffers van Maxí de drie punten.
 
Ook Deportivo blijft het uitstekend doen. Tegen degradatiekandidaat Recreativo Huelva maakten de Galiciërs het verschil in de eerste helft. Het werd 4-1 voor Deportivo, dat blijft meedraaien in de Europese strijd.
 
Valladolid deed het de voorbije weken ook goed en leek tegen Numancia opnieuw op weg naar een overwinning. In een dolle slotfase slaagde de thuisploeg er echter nog in om een 1-3 achterstand om te zetten in een 4-3 overwinning. Numancia pakt daarmee een belangrijke zege, terwijl Valladolid terrein verliest in de strijd om de zesde stek.
 
Met Racing Santander en Málaga stonden twee middenmoters tegenover elkaar. Beide ploegen moesten zich neerleggen bij een puntendeling, hoewel zowel Racing als Málaga ook de winst naar zich toe hadden kunnen trekken. Het werd 1-1, een resultaat waarmee de Andalusiërs in de linkerkolom blijven staan.
 
Sporting en Almería wilden graag een zege pakken om de korte winterstop met een gerust gemoed in te zetten. De bezoekers gingen op zoek naar de overwinning, maar het was toch de thuisploeg die aan het langste eind trok. De Asturiërs haalden het met het kleinste verschil en tekenden zo het doodvonnis van Almería-coach Arconada.
 
Met Betis en Athletic stonden twee teams uit de rechterkolom tegenover elkaar. De fel gehandicapte verdiblancos waren na een betere reeks opnieuw wat teruggezakt en hoopten de winterstop met een positieve noot in te zetten. Athletic Bilbao toonde zich echter efficiënter en nemen met hun eerste zege op verplaatsing wat afstand van de degradatiezone.
 
Opvallende uitslag in Pamplona. Rode lantaarn Osasuna kreeg Getafe op bezoek, toch niet de minste tegenstander. De ploeg uit Navarra vond eindelijk vlot de weg naar de netten en haalde het na een uitstekende eerste helft met zware 5-2 cijfers. Osasuna blijft ondanks deze zege wel rode lantaarn, maar heeft de hoop op de redding nieuw leven ingeblazen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties