'Engelse refs viseren Fellaini'

Nico Wieme
| 7 reacties
'Engelse refs viseren Fellaini'
Foto: © SC

Everton neemt het maandagavond op tegen Chelsea. Een belangrijke rol lijkt opnieuw weggelegd voor Marouane Fellaini. De Marokkaanse Belg gaat steeds voorop in de strijd, al kost hem dat geregeld geel. Ten onrechte, vinden ze bij Everton.

Marouane Fellaini voelt zich goed in zijn sas bij Everton. De ex-Standardspeler behoort week na week bij de uitblinkers van zijn team, maar heeft een kwade klant aan de scheidsrechters. Totnogtoe werd de Rode Duivel al acht keer geel geboekt. Bij Everton zijn ze van oordeel dat hij geviseerd wordt.

"Fellaini is teleurgesteld over de gele kaarten die hij al heeft gepakt", zegt assistent-coach Steve Round op de website van de club. "Hij wijt dat aan zijn gebrek aan ervaring , maar wij geloven dat zijn herkenbaarheid er ook mee te maken heeft."

"Wij verklaren ze echter ook door zijn herkenbaarheid op het veld", gaat Round verder. "De scheidsrechters zouden hem beter moeten observeren en enkel een kaart geven op basis van wat Fellaini echt heeft gedaan. Nu doen ze dat (soms) omdat het om big Fellaini gaat."
 
Round wil dat de scheidsrechters in Engeland Fellaini eerlijker gaan beoordelen en is vast van plan dit item aan te kaarten bij de Scheidsrechterscommissie. "In een recente wedstrijd maakte een speler zes overtredingen op rij tegen Fellaini. Toch kwam hij niet in het boekje. Fellaini beging één overtreding en kreeg een kaart. De officials namen nota van onze opmerking hierover."

Opvallend is dat het niet de eerste keer is dat Fellaini en/of zijn entourage klagen over een gebrek aan respect tegenover hem. Bij zijn vertrek naar Engeland laakte de Marokkaanse Belg de houding van de Belgische refs omdat hij vond dat ze hem te snel geel gaven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties