Analyse Status Quo in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
Status Quo in Oost-Vlaanderen

Geen spectaculaire uitslagen deze week waarin de Top-3 het bij een gelijkspel hield. Bij Kwik Eine werd zaterdag in schoonheid afscheid genomen van Dobias Koudyzer (35) die een punt zette achter zijn actieve voetbalcarrière.

Leider St-Gillis-Waas trok op bezoek bij Kwik Eine en dat was zeker geen makkie. De wedstrijd was spannend tot de laatste seconden zodat een applausvervanging voor Koudyzer achterwege bleef. Eindscore 2-2

Door het gelijkspel van St-Gillis kreeg Jong Lede de kans om terug op gelijke hoogte te komen, maar moest dan wel winnen van JV Kruibeke. De topper kon de verwachtingen niet echt inlossen en beide ploegen bleken best tevreden met het behaalde punt. Eindstand 1-1

Kemzeke kreeg SK Maldegem op bezoek en beide ploegen streden alsof het een bekermatch was. Na een goed kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong en de bezoekers vonden geen tegenzet. Einduitslag 1-0

Evergem Center had weinig last om SK Lovendegem van zich af te houden. Van een echte derbysfeer was al snel geen sprake meer. Meer dan een sprankje hoop net voor de rust was er voor de bezoekers niet weggelegd. Eindscore 5-1

Dat FC Eeklo dit seizoen geen al te beste thuisreputatie kan uitbouwen werd opnieuw aangetoond. FC Vrasene bleef er in geloven na een vroege achterstand en trok nadien zegevierend naar het Waasland. Eindstand 1-2

Het streekduel tussen Appelterre en Terjoden-Welle was er zeker geen om te onthouden. Na een zwakke eerste helft namen de bezoekers het voortouw en de tabaksplanters hadden geen reactie in huis. Einduitslag 0-1

Geen hoogstaande partij tussen de promovendi SK Bellem en SV Voorde. Met een doelpunt diep in de tweede helft hield de thuisploeg de punten in eigen rangen. Eindscore 1-0

De schrik om te verliezen was zo groot dat van echt voetbal weinig sprake was in de match tussen SK Lebbeke en Eendracht Aalter. Met het behaalde punt schieten beiden echter niet vel op. Eindstand 1-1

Rangschikking: St-Gillis-Waas 32; Lede 30; Kruibeke 29; Maldegem 26; Evergem en Kemzeke 25; Eeklo en Terjoden 24; Appelterre en Vrasene 23; Bellem 21; Eine 20; Lebbeke 17; Aalter 16; Voorde 15; Lovendegem 11.

Winterstop: Geen voetbal in de komende 2 weken, alvast voor de helft van de ploegen. Behoudens indien de weergoden er anders over beslissen telt iedereen na 4 januari evenveel gespeelde wedstrijden. Programma op 04/01: Lebbeke - Kemzeke, St-Gillis-Waas - Voorde, Terjoden – Eeklo en Aalter - Eine