Begint Larsson nog aan een Frans avontuur?

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Begint Larsson nog aan een Frans avontuur?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olympique Marseille zou graag tijdens de winterstop de 37-jarige Zweed Henrik Larsson willen aanwerven. Volgens het tijdschrift France Football zou een delegatie van de Zuid-Franse club de spits al een tijdje aan het volgen zijn.

Henrik Larsson zou de kans dus nog krijgen om ook eens van de Franse competitie te proeven. Het scoren is hij nog steeds niet verleerd want in de afgelopen Zweedse competitie scoorde hij nog zes keer in elf wedstrijden en ook in de UEFA-beker scoorde hij zes keer.

Larsson begon zijn internationale carrière in 1993 bij Feyenoord Rotterdam, maar echt doorbreken deed de spits in het shirt van Celtic Glasgow. Hij speelde zeven seizoenen bij The Bhoys waar hij uitgroeide tot een ware volksheld. In 2004 stapte hij over naar FC Barcelona.

Na twee jaar bij de Catalaanse trots waarmee hij ook de Champions League kon winnen, besloot de international het rustiger aan te doen en te gaan uitbollen in eigen land bij Helsingborgs IF. De Europese top liet hem echter niet gerust en Manchester United kon Larsson nog overhalen om zes maanden naar Engeland te verhuizen op uitleenbasis. Diezelfde constructie heeft nu ook Marseille in gedachten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties