Moet Abramovich Chelsea van de hand doen?

Mathias Dumarey
| 9 reacties
Moet Abramovich Chelsea van de hand doen?

Roman Abramovich, de steenrijke eigenaar van het Engelse Chelsea FC, zou door de financiële crisis een erg groot deel van zijn vermogen zien hebben verdwijnen. Russische media melden dat Abramovich onderzoekt of hij Chelsea niet kan verkopen.

Volgens het Russische persbureau Prime-Tass had Roman Abramovich voor de kredietcrisis een vermogen van 16,7 miljard euro. Dat vermogen zou in een jaar tijd gedaald zijn naar 'amper' 2,3 miljard euro. Roman Abramovich wil dus weer geld wat geld op zijn rekening en hij ziet twee mogelijkheden: of hij verkoopt Chelsea, of zijn luxejacht Pelorus dat naar schatting tweehonderd miljoen euro waard is.

Het was al een tijdje duidelijk dat Abramovich niet wild was om nieuwe uitgaven te doen bij Chelsea. Er werden bij de Londenaren in het najaar vijftien scouts ontslagen. Die hadden ieder een jaarsalaris van 156.000 euro. Nog volgens het Russische persbureau moet technisch directeur Frank Arnesen vrezen voor zijn baan en moeten de spelers nu betalen voor een maaltijd op de club.

Abramovich zal dus een verscheurende keuze moeten maken want hij verblijft erg graag op zijn luxejacht Pelorus. Het jacht is 115 meter lang en voorzien van alle gemakken. Er zijn 46 personeelsleden die permanent aan boord blijven. De geldkraan naar Chelsea is alvast dichtgedraaid. Luiz Felipe Scolari, de Braziliaanse trainer van de Londenaren, klaagde onlangs nog dat hij geen versterking mocht halen tijdens de winterstop.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties