Brazilianen blijven langer bij Fenerbahçe

Brazilianen blijven langer bij Fenerbahçe
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fenerbahçe SK is erin geslaagd om zijn Brazilianen Roberto Carlos en Alexsandro de Souza, kortweg Alex, langer aan zich te binden. Alex, de aanvoerder van de club uit Istanbul, blijft twee jaar langer en Roberto Carlos doet er nog een jaar bij.

De 31-jarige Alex is momenteel bezig aan zijn vijfde contractjaar bij Fenerbahçe SK en is een trefzekere aanvaller met wie Anderlecht vorig seizoen in voorronde van de Champions League nog kennismaakte. 

Hij verzamelde ook al 48 selecties voor de Braziliaanse nationale ploeg en speelde in het verleden vooral in eigen land bij clubs als Cruzeiro, Coritiba, Palmeiras en in Italië bij Parma. Fenerbahçe heeft overigens bij de contractverlenging ook nog een eenzijdige optie afgedwongen om de verbintenis met nog eens een jaar te verlengen.

Bij Roberto Carlos kwam er geen extra handtekening aan te pas, want er was een clausule in zijn eerste contract opgenomen dat Fenerbahçe de verbintenis met een jaar extra kan verlengen. De verdediger speelde elf jaar voor Real Madrid en kwam twee jaar geleden naar Fenerbahçe. Vorig seizoen was Roberto Carlos vaak geblesseerd, maar tijdens deze voetbaljaargang deed hij al in 27 officiële wedstrijden mee. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties