Everton kent tegenslag in zijn stadiondossier

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Everton kent tegenslag in zijn stadiondossier

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Everton, de club van onze landgenoot Marouane Fellaini, wil een nieuw stadion bouwen maar kent een serieuze tegenslag. De club loopt tien miljoen euro mis omdat een vastgoedproject op hun voormalige trainingsgronden niet doorgaat.

Op die voormalige trainingsgronden was het de bedoeling dat er nieuwe woningen zouden gebouwd worden. De deal hiervoor was al zo goed als rond, maar vandaag heeft het gemeentebestuur van Liverpool beslist dat het toch afziet van de overname van de gronden.

Everton wil een nieuwe stadion bouwen in de voorstad Kirkby, maar het heeft daarvoor tachtig miljoen euro nodig om de realisatie mogelijk te maken. In Kirkby liggen de grondprijzen een stuk lager. Volgens de directie van Everton gaat de verhuis wel nog altijd door, al zitten de inwoners van Kirkby niet te wachten op de komst van een groot stadion. Mocht de optie-Kirkby toch niet mogelijk zijn, dan is er nog altijd de mogelijkheid dat er een stadion gedeeld wordt met aartsrivaal FC Liverpool.

Liverpool en Everton zijn echter geen voorstander van het delen van een stadion. Door de problemen van Everton met het stadion en de eerdere beslissing van Liverpool om de bouw van hun hypermodern nieuw stadion op te schuiven, kan er echter weer sprake zijn dat beide clubs weer om de tafel zullen zitten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties