Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de derde provinciale is het in de C en D-reeks iets minder spannend dan in de A- en B-reeks. Er moet namelijk al heel wat gebeuren willen we Mol en SK Herentals volgend seizoen niet in tweede provinciale zien spelen.

Derde provinciale A:

Sint Job behoudt leidersplaats

Sint Job won afgelopen weekend met 3-0 van Minderhout en blijft dan ook leider in derde A. Het heeft nu 39 punten. Oostmalle en Oelegem volgen de leider wel nog op de voet. Oelegem had weinig moeite met rode lantaarn Kalmthout (0-5). Oostmalle hield de punten thuis tegen Achterbroek (4-1).

In de ruime kopgroep hebben heel wat teams steken laten vallen. Zo kon Loenhout geen afstand nemen van staartteam Pulderbos en slaagde ook Zoersel er niet in zijn wedstrijd te winnen. Het speelde in eigen huis gelijk tegen Maria-ter-Heide. Meer speelde eveneens gelijk, 1-1 tegen Brecht.

Verlies voor Halle

Halle blijft steken op negen punten en houdt enkel nog Kalmthout achter zich. Halle won met 1-2 van Meerle. Horendonk boekte in de onderste regionen wel een zege. Dat gebeurde in eigen huis van Schilde.


Derde provinciale B:

Merksem wipt over Zwijndrecht naar de leiding

FC Merksem is de nieuwe leider in derde B. Het won zijn wedstrijd op bezoek bij Hoboken met 0-3 en wipt over Zwijndrecht naar de leidersplaats. Die promovendus moest het op eigen veld afleggen tegen Aartselaar. Maccabi liet de kans om aansluiting te vinden liggen. Het verloor op het veld van FC Ekeren dat op zijn beurt een knappe zes op zes boekt. Rochus, dat vorige week nog verloor van Ekeren, herpakte zich tegen Branst en beent Maccabi bij op de derde plaats. Verbroedering Hemiksem won in de kopgroep nog van Wintam.

Staartteams succesvol


De staartteams in derde B boekten een aantal successen. Zo kon Lippelo subtopper Oppuurs kloppen en was Reet te sterk voor Hove. In de middenmoot won Schelle van Sparta LO.


Derde provinciale C:

Herentals op weg naar de titel

Niets of niemand lijkt Herentals nog van de titel te kunnen houden. Het won afgelopen weekend met 6-1 van Hombeek en heeft nu al tien punten voorsprong op dichtste achtervolgers Duffel en Katelijne. Duffel speelde 1-1 gelijk te Beerzel. Katelijne kon dan weer niet scoren in Leest (0-0). Grasheide miste de kans om aansluiting te krijgen met de top-4. Het speelde gelijk in Broechem.

Mechelen komt weg van laatste plaats

SC Mechelen heeft voor het eerst sinds lang nog eens kunnen winnen. Dat gebeurde op het veld van Itegem. Heultje is de nieuwe rode lantaarn. Het verloor met 2-3 van Kessel. Ten slotte waren er ook nog zeges voor Bouwel (3-4 te Hooikt) en Heffen (2-0 tegen Herenthout).


Derde provinciale D:

Mol heeft ruime voorsprong

Mol deed afgelopen weekend een goede zaak. Het won met 4-1 van Herselt. White Star is nu de eerste achtervolger. Het won zelf van Flandria en profiteerde van puntenverlies van Beekhoek en Lentezon. Beekhoek speelde gelijk bij Netezonen, Lentezon geraakte in eigen huis niet voorbij Weelde. Retie en Berg en Dal delen de vijfde plaats. Berg en Dal won afgelopen weekend in Retie.

Tweede punt voor Oevel

Oevel heeft afgelopen weekend zijn tweede punt van het seizoen kunnen pakken. Dat gebeurde in Vorst. Het heeft nog altijd wel zeventien punten minder dan Larum, de voorlaatste die met 1-2 verloor van Tongerlo. Kasterlee won in de middenmoot nog met 2-1 van Vrij Arendonk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties