Hoffenheim terug leider, Bailly debuteert met verlies

Philippe Crols
| 2 reacties

Hoffenheim staat opnieuw aan de leiding in de Duitse Bundesliga. De nieuwkomer won zijn eerste wedstrijd na de winterstop met 2-0 van Frankfurt. Ook Hertha Berlijn won opnieuw. Onderaan debuteerde Logan Bailly (Gladbach) met een nederlaag

Hoffenheim kwam in eigen huis na een halfuur op voorsprong dankzij een goal van Demba Ba (foto). Boubacar Sanogo, de man die Vedad Ibisevic moet doen vergeten, verdubbelde na een uur spelen de score. Cottbus blijft na deze nederlaag voorlaatste en erft zondag in het slechtste geval de rode lantaarn. Hoffenheim is opnieuw leider. Het heeft twee punten meer dan Hamburg en Hertha.

Hertha had het op eigen veld niet onder de markt met Frankfurt. Marko Pantelic zette de thuisploeg op een 2-0-voorsprong. Benjamin Kohler zorgde namens de bezoekers nog voor aansluiting, maar verder kwam Frankfurt niet meer.

Schalke 04 heeft opnieuw ontgoocheld. Het verloor in Hannover met het kleinste verschil. Sergio Pinto maakte het enige doelpunt.

Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen hielden elkaar in evenwicht. Patrick Helmes maakte de openingsgoal van Alexander Frei ongedaan.

Ook Köln - Wolfsburg leverde geen winnaar op. Sergiu Radu bracht de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, maar Grafite zorgde in de slotfase nog voor een puntendeling.

Borussia Gladbach ging ten slotte met 2-0 de boot in tegen Stuttgart. Roel Brouwers klopte twintig minuten zijn eigen doelman, Logan Bailly. De gewezen Genkenaar speelde net als Filip Daems de hele wedstrijd. Bailly mocht zich net voor tijd nog eens omdraaien. Mario Gomez legde de 2-0-eindstand vast. Voor Dante Bonfim kwam de wedstrijd te vroeg.