Zwarte dag voor De Graafschap

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Zwarte dag voor De Graafschap
Foto: © SC

De Graafschap is in shock nadat zondagmiddag een supporter plots het veld opliep de grensrechter te belagen. De club is erg onder de indruk van de feiten en overweegt stappen tegen de dader.

Dat dit uitgerekend bij De Graafschap gebeurde, had niemand kunnen verwachtn. De Vijverberg staat al jaren bekend vanwege de unieke sfeer en de fanatieke en positieve aanhang. Maar afgelopen zondag kwam de club in een negatief daglicht te staan. 

Op advies van de lijnrechter keurde scheidsrechter Nijhuis in de 58ste minuut een doelpunt van Ben Sahar wegens buitenspel af. Een supporter van De Graafschap kon dit niet vatten en sprong over de omheining en botste vervolgens opzettelijk tegen de assistent. Enkele seconden later werd de dader al aangehouden.

Manager Algemene Zaken Jos Geerken spreek van een zwarte dag. "Dit is hier al jaren niet meer voorgekomen, wij vinden het verschrikkelijk om zo in het nieuws te komen".

Assistent Simons besloot direct na de wedstrijd aangifte te doen tegen de dader. Dus naast de standaard boete van 1000 Euro en een stadionverbod van minimaal een jaar heeft dit grotere gevolgen voor de dader. De Graafschap gaat zich beraden op verdere stappen.

"Wij hebben bewust gekozen om geen hoge hekken te plaatsen omdat dit pas bij onze supporters, jammer dat één persoon dit dan veroorzaakt. De Graafschap komt zo negatief in het nieuws en dat verdient onze aanhang niet", aldus Geerken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties