KVV.Zelzate periodekampioen na een gelijkspel.

Hendrik De Vriesere

De kanaaljongens zijn er in geslaagd de tweede periodetitel uit de brand te slepen, in eigenhuis werdt het 1-1 tegen SK.Merelbeke.

KVV.Zelzate -SK.Merelbeke 1-1
Het beoogde doel om de tweede periodetitel te behalen werd met deze draw verwezenlijkt . Kevin Druwé kon na test, zaterdag met de beloften nog niet heroptreden, evenmin was Niko De Letter beschikbaar.
De eerste helft bood niet het verhoopte spektakel, wat toch kon verwacht worden van twee technische ploegen en spelend aan de top van de klassering.
Het was wachten tot voorbij het halfuur om de eerste, echte kans te noteren, waarbij Dimitri De Buck een verraderlijk schot langs de grond pareerde. Merelbeke had tot dan toe het meeste balbezit gehad maar de laatste tien minuten van de eerste helft kon KVV meer en meer druk op de verdediging plaatsen met oa. een voorzet van Timmy Haeghens, die zowel door Sam Soens en Jonas Parmentier werd gemist. Enkele minuten voor de rust. worstelde Jonas zich voorbij de laatste verdediger, werd nogal opzichtig aan de mouw weggetrokken, in de fatale zone, blijkbaar ontsnapte dit aan het oog van de arbitrage. De rust werd ingegaan met een blanco score en gezien de tussenstanden van de concurrenten voor de periodetitel was alles nog hoopvol voor KVV.
Naargelang de tweede helft vorderde, begon KVV de wedstrijd meer en meer in handen te nemen en volgden er kansen via Christophe Ost(’57’) die een voorzet van Timmy, slecht op de slof genomen , hoog over keilde. Jonas(58’) miste de kalmte na te zijn aangespeeld door Christophe. Keeper Frederik Stevens(60’) pakte uit met een sublieme reflex toen de bal over hem heen dreigde te gaan.
Toch was het Merelbeke die op voorsprong kwam. Ermal Zeka(61’), knalde onhoudbaar de bal tegen de netten, was te enthousiast in zijn vreugde, trok zijn truitje uit wat hem een gele kaart opleverde. Dit zou hem later met een tweede gele kaart nog zuur opbreken.
Marc Van Hecke herschikte na dit doelpunt enigszins zijn opstelling, bracht met Gaetan Copermans een extra spits in, liet de verdediging man op man spelen. Jonas werd neergelegd in de penalty zone, Ennio Bogaert(72’), eerder reeds goed voor vijf voltreffers op strafschop, kon deze maal Frederik Stevens, die de goede hoek koos, niet verschalken. KVV bleek eventjes aangeslagen doch erg lang duurde dat niet. De voor de geblesseerde Timmy ingekomen, Stefan Beauprez (80’) zal de geschiedenis ingaan als de maker van het doelpunt dat de nog prille fusieclub de gelegenheid biedt om de eindronde te spelen. Stef kwam in het bezit van de bal via Jonas en met een prachtig schot in één tijd liet hij de doelman kansloos. Na dit doelpunt leek Merelbeke tevreden met een gelijkspel en kabbelde de wedstrijd naar zijn einde.
Voor volgende wedstrijd op Drongen zijn Sam Soens en Tom De Neve er niet bij daar ze met een derde gele kaart achter hun naam komen te staan.
KVV speelde met: Dimitri De Buck-Geert De Poorter-De Groote Bjorn(66’ Gaetan Copermans)-Tom De Neve-Stephen Cox-Ennio Bogaert-Kristof Janssens-Timmy Haeghens(71’Stefan Beauprez)- Christophe Ost-Sam Soens-Jonas Parmentier