Matton panikeerde nooit bij hartritmestoornissen

Matton panikeerde nooit bij hartritmestoornissen

Thomas Matton kon een tijdje niet voetballen vanwege hartritmestoornissen. De middenvelder van Zulte Waregem doet vandaag zijn verhaal in de krant HLN. Zaterdag maakte hij al zijn rentree in het eerste elftal tegen RC Genk (1-2-winst, nvdr).

Thomas Matton kreeg last van zijn ademhaling tijdens een loopsessie. Toen hij naar zijn hartslagmeter keek, zag hij dat zijn hartslag abnormaal hoog stond. "Ik heb toen meteen de dokter ingelicht en ik moest nadien op onderzoek naar het ziekenhuis. Dat was raar. Als ze op zoek gaan naar de oorzaak, spelen ze een beetje met je hart: versnellen, vertragen, versnellen... Leuk is anders, maar eens ze de oorzaak hadden gevonden, was ik wel gerustgesteld", aldus Thomas Matton, die zijn jeugdopleiding genoot bij Club Brugge.

"Ik ben vrij nuchter in die zaken. De dokters zeggen dat bij vier procent van de gevallen het probleem terugkeert. Het is vervelend voor een topsporter, maar niet gevaarlijk. Vandaar dat ik er geen probleem van maakte om vorige zaterdag al meteen weer te spelen tegen Genk", besluit de Oost-Vlaming. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties