Zitka besliste op volgend seizoen te mikken

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Zitka besliste op volgend seizoen te mikken
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Daniel Zitka (foto), de Tsjechische doelman van Anderlecht, heeft er zich al bij neergelegd dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen voor de Brusselaars. In HNB zegt hij zich volop te richten op de volgende voetbaljaargang.

Daniel Zitka liep in het najaar van 2008 een zware blessure op in de slotfase van de uitwedstrijd van RSC Anderlecht op het veld van FCV Dender. Tot overmaat van ramp kwam hij al liggend op de draagberrie ten val toen iemand van het EHBO-personeel uitgleed. Zitka heeft ondertussen al twee operaties achter de rug aan zijn gebroken enkel en zijn gebroken kuit.

"De eerste dagen was de pijn niet te harden. In het ziekenhuis heb ik constant naar pijnstillers moeten vragen. Mijn afgebroken tanden deden pijn en mijn linkerbeen was voor de helft kapot. De dokters hebben mij gelukkig kunnen verzekeren dat ze mijn been volledig zouden kunnen genezen en voorlopig zit ik ook perfect op schema. Ik moet nog lopen met krukken, maar ik doe al volop mijn revalidatietraining", aldus Zitka.

De sluitpost van Anderlecht kijkt niet meer naar dit seizoen. "Ik mik nu op de voorbereiding op het volgende seizoen. Ik wil niet te snel terugkomen, maar wel sterk en gezond", besluit de Tsjechische international. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties