Interview Juhasz: "Ik zal zondag niet scoren"

Kevin Van Cutsem
| 2 reacties
Juhasz: "Ik zal zondag niet scoren"
Foto: © SC

Roland Juhasz verdient stilaan een standbeeld in Anderlecht. De Hongaarse verdediger schonk zijn ploeg de afgelopen drie weken zes punten door over zijn hoofd te wrijven. "Standard komt op het ideale moment", aldus Juhasz.

Roland, was je verrast toen bleek dat je op Gent niet gescoord had?
 
"(grijnst) Voor een verdediger is het belangrijker om geen doelpunten tegen te krijgen dan er zelf eentje te maken. Wat niet wil zeggen dat het lekker aanvoelt, zeker als hij beslissend is voor het resultaat. Maar om op je vraag te antwoorden: ik heb het gevoel dat ik ook zondag niet zal scoren."
 
Jullie staan nu aan kop. Merk je dat in de kleedkamer?
 
"Toch wel. Je ziet het vertrouwen. Elke wedstrijd spelen we beter en groeit het geloof in onszelf. We zijn ontspannen en tegelijk erg scherp. Bovendien zijn we er na twee uitoverwinningen op gebrand om ons nog eens te tonen aan onze supporters. Ik denk dat Standard op het ideale moment komt."
 
Heb je ze gisteren aan het werk gezien?
 
"Nee, maar dat maakt niet uit. Zondag zal het een andere wedstrijd worden. Ze zijn professioneel genoeg om zich daar over te zetten. Ik denk dat we een ander Standard zullen zien dan dat van gisteren."
 
Zou Anderlecht dit seizoen zonder een prijs kunnen?
 
"Dat denk ik niet. Gezien de kwaliteit in onze groep kunnen we ons dat niet permitteren. Nu we aan de leiding staan wordt dat gevoel alleen maar sterker. Deze week is een stap in het proces. We kunnen over Standard springen en er meteen afstand van nemen. De eerste taak is al volbracht. In de tweede heb ik veel vertrouwen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties