Bayern verliest thuis, Gladbach wint wel

Philippe Crols
| 7 reacties

Borussia Mönchengladbach heeft zijn eerste driepunter van het nieuwe jaar gescoord. Het won thuis met 3-2 van Hannover. De verrassing viel echter in München. Daar verloor Bayern op eigen veld van Köln.

Bayern München kon gezien de vele onderlinge confrontaties bovenaan een hele goede zaak doen. De landskampioen verloor echter verrassend op eigen veld van Köln. Fabrice Ehret (ex-Anderlecht) opende de score in de eerste helft. Na een halfuur was de 0-2 ook een feit dankzij Daniel Brosinski. Daniël Van Buyten scoorde vijf minuten voor tijd nog wel tegen, maar verder dan 1-2 kwam de kampioen niet meer.

Hoffenheim profiteerde niet van het puntenverlies van Bayern. Dat de promovendus op bezoek bij Stuttgart niet verder kwam dan een 3-3-gelijkspel, lag echter niet aan Demba Ba (ex-Moekroen). De spits scoorde de openingsgoal en maakte nadien tot twee maal toe een voorsprong van Stuttgart ongedaan. Voor de thuisploeg vonden Cacau en Mario Gomez (2x) de weg naar doel. Sejad Salihovic miste in minuut 93 nog een strafschop.

Ook leider Hertha BSC slaagde er niet in te winnen. Cicero bracht de hoofdstedelingen na een uur spelen wel 0-1 voor te Wolfsburg, maar Edin Dzeko, de man in vorm, zorgde voor de ommekeer en bezorgde zijn team met twee goals de zege.

Gladbach won voor het eerst in 2009. Het bouwde tegen Hannover via Alexander Baumjohann en Marko Marin een 2-0-voorsprong uit, maar een kwartier voor tijd was alles opnieuw te herdoen. Sergio Pinto en Christian Schulz zorgden daarvoor. Dankzij Oliver Neuville (foto) bleven de punten uiteindelijk toch gewoon in Gladbach.

Karlsruhe heeft onderaan een slechte zaak gedaan. Een doelpunt van Caio namens Frankfurt volstond om de thuisploeg puntenloos achter te laten op eigen veld.

Bielefeld heeft in eigen huis een puntje gepakt tegen concurrent Bochum. Diego Klimowicz zette de bezoekers in de eerste helft op voorsprong. Pas laat in de partij maakte Andre Mijatovic gelijk. Klimowicz werd in het slot ook nog uitgesloten.

Werder Bremen heeft opnieuw niet mogen juichen. Net na rust scoorde Hugo Almeida wel de 0-1 op bezoek bij Cottbus, maar niet veel later zorgde Ivica Iliev voor de gelijkmaker. Daar bleef het niet bij. Diep in blessuretijd lukte Dimitar Rangelov zelfs nog de 2-1.

Schalke - Dortmund eindige vrijdagavond al op 1-1 na doelpunten van Kevin Kuranyi en Mohamed Zidane.