Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale
Foto: © SC

In de derde provinciale blijft het overal spannend. Behalve in de C-reeks. Daar blijft Herentals doorstomen.

Derde provinciale A:

Oelegem eventjes leider

Oelegem heeft afgelopen weekend eventjes kunnen proeven van de leidersplaats. Het won zaterdagavond al met 1-3 op bezoek bij Oostmalle. Een dag later zag het Sint-Job echter opnieuw naar de eerste stek wippen na winst in Halle (0-8). Meer lijkt de derde en voorlopig ook laatste ploeg te zijn die aanspraak mag maken op de titel. Het won afgelopen weekend nipt van Minderhout en heeft nog steeds twee punten minder dan de leider. De vierde in de stand, Oostmalle, volgt op zes punten. Loenhout herpakte zich na vorige week en won op het veld van Horendonk, maar de kloof met Sint-Job is al opgelopen tot acht punten. Zoersel heeft evenveel punten dan Sint Job. Het verloor afgelopen weekend thuis van Meerle.

Schilde mag de hoop op een titel dan weer definitief opbergen na een gelijkspel op bezoek bij Brecht.

Pulderbos wint kelderduel

Pulderbos heeft onderaan een zege geboekt tegen rode lantaarn Kalmthout. Veel schiet het daar echter niet mee op. Achterbroek ging dan weer opnieuw ten onder. Dat gebeurde op bezoek bij Maria-ter-Heide.


Derde provinciale B:

Rochus blijft leider

In de B-reeks maken er nog een viertal ploegen kans op de titel. Leider Rochus Deurne hoort daar uiteraard bij. Het won afgelopen weekend overtuigend van Oppuurs, maar alle concurrenten wonnen ook. Hemiksem blikte rode lantaarn Hove in met 8-0 en Zwijndrecht had geen moeite met de voorlaatste, Reet. FC Merksem liet wel van zijn pluimen. Het speelde gelijk bij Schelle en is vierde, maar heeft slechts drie punten minder dan de leider.

Einde van Ekerse reeks

Aartselaar heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van FC Ekeren. Ekeren ging op eigen terrein met 2-4 onderuit. Maccabi won wel nog eens. Sparta Linkeroever had in Hoboken weinig in de pap te brokken. Wintam moet zich dan weer dringend herpakken of het gaat nog moeilijke weken tegemoet. Branst hield Wintam in bedwang. Ten slotte eindigde Lippelo - Hoboken op 0-0.


Derde provinciale C:

Herentals geeft geen krimp

Herentals is uiteraard nog altijd leider in de derde provinciale C. Het won afgelopen weekend thuis van Itegem. Grasheide, een van de dichtste achtervolgers van de leider, won op bezoek bij Hooikt. Het heeft nog altijd wel dertien punten minder dan Herentals. Duffel zit in dezelfde situatie als Grasheide na winst tegen Herenthout. Leest en Katelijne staan niet meer op de tweede plaats. Leest verloor in eigen huis twee punten tegen staartteam SC Mechelen. Katelijne verloor dan weer op bezoek bij Bouwel.

Pak rammel voor rode lantaarn

Rode lantaarn Heultje heeft afgelopen weekend een serieus pak voor de broek gekregen van Broechem. Het werd 6-0. In de middenmoot deelden Heffen en Hombeek de punten en boekte Kessel een zege op het veld van Beerzel.


Derde provinciale D:

Topper eindigt onbeslist

Leider Mol heeft afgelopen weekend de titelstrijd niet in een beslissende plooi kunnen leggen. Het kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen dichtste achtervolger White Star. De kloof bedraagt nu nog steeds vier punten. Lentezon nadert op zijn beurt tot op twee punten van White Star na winst tegen Vrij Arendonk. Retie, de vierde in de stand, staat tien punten achter op Mol en lijkt ondanks de ruime zege tegen Tongerlo nog maar amper een rol van betekenis te zullen spelen in de titelstrijd.

Puntje voor Oevel

Oevel heeft afgelopen weekend zijn tiende punt van het seizoen verzameld. Dat gebeurde thuis tegen Berg en Dal. Oevel blijft nog altijd wel laatste en heeft twaalf punten minder dan de voorlaatste, Larum. Dat verloor thuis van Flandria. Nog onderaan boekte Vorst een verrassende zege tegen Beekhoek. Herselt had minder geluk tegen Weelde en verloor met 2-1.

In de middenmoot boekte Netezonen een kleine zege bij Kasterlee.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties